Kas töölepingu võib erakorraliselt lõpetada ka töötaja töövõimetuslehe ajal?

Tööandja võib töölepingu erakorraliselt üles öelda ka töötaja töövõimetuslehe ajal. Töölepingu ülesütlemise põhjendus saab tugineda seaduses toodud alustele.

Küsimus: Tööandjal on probleem töötajaga, kellel on alles katseaeg, kuid too viibib praegu haiguslehel. Soovime temaga töölepingu lõpetada võimalikult kiiresti, kuna ta ei saa oma tööülesannetega hakkama ja tema kohta on esitatud ka juba kolm kirjalikku kaebust. Kas võib seda teha haiguslehe ajal ja mis paragrahvile tuleks sel juhul viidata?

Vastab Tööinspektsiooni tööinspektor-jurist Kaia Taal:

Tööandja võib töölepingu erakorraliselt üles öelda ka töötaja töövõimetuslehe ajal. Töölepingu ülesütlemise põhjendus saab tugineda seaduses toodud alustele. Kui töötaja tervis, teadmised, oskused, võimed ja/või isikuomadused pole katseajal vastanud tasemele, mida nõutakse kokkulepitud töö tegemisel, siis on tööandjal õigus tööleping katseaja jooksul üles öelda töölepingu seaduse (TLS) § 86 lõike 1 alusel. Ülesütlemist tuleb ülesütlemisavalduses töötajale põhjendada.

Katseajal tuleb töölepingu ülesütlemisest ette teatada 15 kalendripäeva või hüvitada töötajale vähem ette teatatud päevad.

Ülesütlemisavaldus kui tahteavaldus tuleb edastada töösuhte teisele poolele kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis (TLS § 95 lõige 1). Suuline ülesütlemisavaldus on tühine ja tagasiulatuval kuupäeval leping lõppeda ei saa. Kõige varem saab leping lõppeda tahte teatavaks tegemise päeval - näiteks avalduse töötajale kättetoimetamise või tähitud kirjana postkontoris kättesaadavaks tegemise päeval. Ülesütlemisest katseajal võib teatada ka katseaja viimasel päeval, kuigi leping lõpeb alles pärast katseaja lõppu.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara