Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 17. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitakse tippsekretär ja parim raamatupidaja!

Juhtide parem käsi on sekretär ehk juhi abi ja vasak käsi raamatupidaja. Mõlemad võrdselt tähtsad ametid.

Homme selgitatakse Haapsalu Kutsehariduskeskuses kutsevõistlusel „Tippsekretär 2012“ välja parim sekretär ning raamatupidajate kutsemeistrivõistlustel pannakse proovile arvepidamist õppivate kutseõppurite oskused.

Üle Eesti tuleb võistlema 23 sekretäri ja 27 raamatupidajat.  Sekretäride võistlus koosneb testist, tööst arvutiga ja klienditeenindusest. Noored sekretärid peavad näitama oma teoreetilisi teadmisi, asjaajamisoskust, etiketi tundmist, arvutikasutusoskust ning võimet piirsituatsioonides hakkama saada. Selleks viimaseks on avalik rollimäng.

Sekretäride võistluse hindamiskomisjoni koosseisu kuuluvad Eesti Juhiabi Ühingu esindajad Sirje Orvet, Kristina Ruhno, Riina Järve-Tammiste, Triin Ojamaa.

Raamatupidajate kutsevõistluse ülesandeid koostanud EBSi doktorant Juta Tikk ütleb, et raamatupidamise võistlustöö  koosneb kahest osast ehk teooriatestist ja kompleksülesandest.

Praktilises ülesandes on matkitud tüüpilisi tehinguid põhilistest arvestusvaldkondadest, mis tuleb raamatupidamise keeles üles kirjutada ja vastavatesse registritesse kanda. Koostada tuleb kolm põhiaruannet. 

„Edu saavutavad need, kes on koolis hästi omandanud teoreetilised teadmised ning oskavad  teadmisi loominguliselt kasutades näha üksiktehingute mõju ettevõtte majandustulemustele tervikuna. Selline süsteemne lähenemine võimaldab olla ettevõtte finantstegevuse juhtimisel edukas. Ütlematagi on selge, et loominguline lähenemine  peab jääma õigusaktide ja kutse-eetika koodeksiga määratud piiridesse,“  ütleb Juta Tikk.

Kutsemeistrivõistlusi korraldavad SA Innove,  Haapsalu Kutsehariduskeskus ning Eesti Juhi Abi Ühing. Võistlust rahastavad Euroopa Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700