Alexela Oil juht: võtmesõnaks on kuulamine

Alexela Oili juhatuse esimehe Ain Kuusiku sõnul on juhtimises võtmesõnaks kuulamine. Tähelepanelikult kuulates võib saada vastuseid küsimustele, mida pole esitatud või mida on suisa kardetud esitada, kirjutab Juhtimine.

Ettevõtja on inimtüüp, sa kas oled seda või mitte, usub Kuusik.  Sealjuures ei ole oluline, et oleksid tingimata ’numbri’ või ’sõna’ inimene – tähtis on tahtmine, vaist, tunnetus ja loomulikult hea meeskond. Et nii numbrid kui sõnad oleksid ettevõttes tasakaalus.

"Mulle meeldib vabadus tegutseda, otsustada ja ka vastutus. Sisemine rahuldus tulebki saavutatud eesmärkidest, ka ebaõnnestumised viivad selleni.  Sest peale neid on taas üles tõustud ja vigadest õpitud. Muidugi meeskonnatöö – sünergia oma inimestega, ühine eesmärk," rääkis Kuusik.

"Ikka juhtub, et laitust märgatakse rohkem, kui kiitust. Aga inimesed oleme me kõik.  Keerulised on alguses  sageli uued väljakutsed, olukorrad ja ülesanded. Aga just nimelt alguses, lastes neid settida, tulevad juba ideed, millisest otsast neid harutama hakata. Õnneks võib teisiti teha juba täna ja nii ma püüangi."

"See on ehk kulunud vormel, aga kuulamine on võtmesõna," rääkis Kuusik. "Kuula, milles on probleem, mida on sinu kolleegil või alluval öelda, millised on tema ettepanekud ja lahendused. Tähelepanelikult kuulates võid saada vastuseid küsimustele, mida Sa esitanud ei ole või suisa kartsid esitada."

"Ja muidugi enne mõtle ja siis ütle.  Välja öeldud sõna tagasi ei võta ja sama kehtib ka tänapäeva peamise suhtluskanali – emaili kohta. Mõnikord alustan kirja, lastes mõtted hooga välja voolata, seejärel  see settib tunni, paar, isegi päeva ja seejärel lõpetan ja saadan. Tulemus tuleb enamasti märgavamalt parem!"

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ketlin Rauk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara