Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 19. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tippsekretär ja raamatupidaja näitasid kõrget taset

Eile pandi kutsemeistrivõistlustel „Tippsekretär 2012“ proovile sekretäride oskused ning raamatupidajate kutsemeistrivõistlusel hinnati arvepidamist õppivate kutseõppurite oskuseid.

Sekretäridest parim oli raudse närvi ja suurepäraste asjaajamisoskustega Ingra Küngas Tartu Kutsehariduskeskusest, teiseks tuli Sandra Õnne Tartu  Kutsehariduskeskusest ja kolmandaks Jane Tedremaa Tallinna Majanduskoolist.

Žürii liige Sirje Orvet ütles, et eetikaga on sekretäriametit õppivatel noortel kõik hästi, kuid nad võiks eesti keelele rohkem tähelepanu pöörata.

Raamatupidajatest oli parim Triin Siim Tartu Kutsehariduskeskusest, kel jäi 412 punktist ehk maksimumist puudu vaid 2 punkti. Teise koha saavutas Kertu Nool Tallinna Majanduskoolist ning kolmanda koha sai Diana Siil Pärnumaa Kutsehariduskeskusest.

Žürii esinaine Juta Tikk sõnas, et tänavuse võistluse tase oli väga kõrge ja lisas, et nii hea tulemus nagu tänavuse võitja saavutus peaks olema kantud rekordite raamatusse.

Sekretäride võistlustöö koosnes teooriatestist ja praktilistest ülesannetest. Proovile pandi sekretäride asjaajamisoskused, etiketialased teadmised ning arvutikasutusoskus, aga ka  võime piirsituatsioonides hakkama saada. Selleks viimaseks mängiti avalikult rollimängu, kus Ugala teatri näitleja Andres Oja  mängis nii kurja klienti, ülbet ülemust kui ka sõbralikku ja aktiivset kolleegi.

Raamatupidamise võistlustöö  koosnes testist ja kompleksülesandest. Praktilises ülesandes oli matkitud tüüpilisi tehinguid põhilistest arvestusvaldkondadest, mis tuli raamatupidamise keeles üles kirjutada ja vastavatesse registritesse kanda. Selle sooritusega sai perfektelt hakkama vaid võitja.

 

Kutsemeistrivõistlusi korraldas SA Innove,  Haapsalu Kutsehariduskeskus ning Eesti Juhi Abi Ühing. Võistlust rahastasid Euroopa Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700