20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bublé lennutab jazzitaevasse

Baltimaadest Tallinnas ainsa kontserti andev Kanada pop-jazzmuusik Michael Bublé pakub publikule Saku Suurhallis intiimset šõud, kus tulevad esitamisele nii tema enda tuntud hitid kui ka tõlgendused eri ajatute lugudest.

Kolmekordne Grammy auhinna võitja Michael Bublé on artist, keda BDG Musicu tegevjuht Eva Palm on üritanud Eestisse esinema saada aastast 2010. Tegusa muusikuna tuuritab Bublé maailmas aga nii palju ringi, et järjekord teda esinema kutsujatest on pikk, esialgu näiski lootus olevat Palmi sõnul alles 2013. või 2014. aastal. Õnn pöördus aga Eesti publiku poole, sest “The Crazy Love Touri” raames näeb artisti juba sel laupäeval Saku Suurhallis esinemas. 

“Michael Bublé on väga šarmantne muusik. Natuke nagu noor Frank Sinatra. Ta pakub oma muusikaga head ajaviidet. Mõned küll ei julge eriti öelda, et neil on Michael Bublé plaadid kodus ja nad kuulavad tema muusikat, aga see pannakse ikka siis peale, kui on vaja mõnusat meeleolu luua või tahetakse head tausta,” sõnas Palm naerdes. 

Segu uutest hittidest ja vanemast klassikast. Turnee, mille raames Michael Bublé esimest korda Eestit väisab, on suurim maailmatuur laulja karjääris ning on pühendatud tema ülieduka stuudioalbumi “Crazy Love” ilmumisele, mis on saavutanud edetabelites esikohti nii Ameerikas, Suurbritannias, Austraalias, Kanadas, Itaalias kui ka Iirimaal.

Kavas on nii uusi kui ka vanu häid lugusid. “Eks inimesed ootavad ikka neid palasid, mida raadiotes rohkem mängitud on. Sellega on ta publiku südame võitnud,” rääkis Palm. Nii kõlavadki kontserdil kindlalt Bublé enda hitid nagu “Haven’t Met You Yet”, “Everything” ja “Home”. Samuti esitab ta oma tõlgenduse sellistest ajatutest lauludest nagu “Cry Me a River”, “Stardust” ja “Georgia on My Mind”.

Saku Suurhallis luuakse teatraalne õhustik. 13-liikmelise bändiga lavale astuva Bublé kontserdi pearõhk on loomulikult muusikal, ent meeleolu loomiseks on kokku pandud ka efektne lavašõu.

Tema kontserdi lavakujundusega on tegelenud maailma üks tunnustatumaid lavakunstnikke Mark Fisher, kes on varem töötanud Tina Turneri, The Rolling Stonesi, Peter Gabrieli, Pink Floydi ja U2ga ning on vastutanud kahe olümpiamängu, Toronto (2006) ja Pekingi (2008), ava- ja lõputseremoonia eest. 

Laulja enda sõnul soovis ta uuele kontserdireisile mõeldes eemalduda tüüpilise Las Vegase kabaree stiilis etendusest, pakkudes pealtvaatajaile intiimset teatraalset etendust, mis oleks soe ja kutsuv. “See šõu on grandioosne, filmilik ja samal ajal pakub väga intiimset kogemust,” lubas Bublé.

Üks kontserdi põhielement on laval olevad kuus silindrilist valgustorni. Nende vahele on paigutatud suured videoekraanid, mis muu hulgas näitavad ka videomaterjale linnast, milles artist parajasti esineb.

Soojendajaks tõusvad tähed. Turnee ametlik soojendusbänd on Ameerikas edukas a cappella kollektiiv Naturally 7. “Tegu on noorte poistega, kes avastati kunagi metroojaamst,” rääkis Palm. Nüüdseks on kollektiiv salvestanud juba kuus albumit ja võitnud nii New Yorgi kui ka Ameerika rahvuslikke a cappella võistlusi.

Naturally 7 sai alguse New Yorgis 1999. aastal, kui bändi juhtfiguur Roger Thomas kutsus kokku seitse andekat lauljat. Thomas, kes on ise aastaid olnud mitme traditsioonilise meestebändi liige, mõtles välja originaalse viisi, kuidas omavahel siduda a cappella helid ja unikaalne võime luua selgeid harmoonilisi akorde. Sellega ongi bänd kõikjal tuntust kogunud.

Michael Bublé  “The Crazy Love Tour”

21.04 kl 20 Tallinnas Saku Suurhallis

Piletid: 59–150 €

www.fbi.ee

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700