20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Türil tähistatakse kevadet festivaliga

Türi kevadfestival pakub tänavu taas oma külastajatele muusika ja looduse sümbioosi. Kavas on kontserte, ööülikooli vestlusi ja filmi vaatamist.

Igal aastal on Kevadfestivalil oma alapealkiri, tänavu on festival pühendatud teemale “Neli elementi”.

Sellest ajendatult toimub festivali raames kontsert “Elemendid”, kus Tallinna Barokkorkestri dirigendi Risto Joosti juhtimisel esitavad värvika kava Bachi, Vivaldi ja Rebeli teostest solistid Reet Sukk (barokkflööt) ja Risto Joost (kontratenor), orkestri kontsertmeister on Judith Steenbrink (barokkviiul, Holland).

Kontserdi annab festivali raames  ka vene klaverivirtuoos, rahvusvaheliste konkursside laureaat Alexander Lubyantsev. Festivali viimasel päeval tuleb ettekandele Paavo Piigi (stsenaarium, lavastus) ja Annaliisa Pillaku (metsosopran) glamuurne ja vaimukas eksperimentaalne kontsertetendus “Diiva”, Soome pianisti Marko Hilpo osalusel.

Lisaks kontsertidele linastub festivali kavas Eesti aasta film 2011 tiitliga pärjatud dokfilm “Uus Maailm”, toimuvad “Ööülikooli” loengud ja looduse kuulamine koos festivali patrooni Fred Jüssiga.

VI Türi Kevadfestival

10.–13.05 Türil

Piletid: 1–15 eurot, osad üritused ka tasuta.

www.kevadfestival.tyri.ee

KAVA:

10. mai

19.30 Türi Kultuurimaja näitusesaalis festivali avamine, Fred Jüssi loodusfotode näitus “Neli elementi Eestimaa looduses”

20.00 Türi Kultuurimaja väikses saalis Jaan Tootseni dokfilmi “Uus Maailm” linastus

11. mai

18.00 Türi Kultuurimaja näitusesaalis Ööülikooli loeng luuletaja Kristiina Ehiniga tuleneelamisest

20.00 Türi Kultuurimaja väikses saalis pianist Alexander Lubyantsevi (Venemaa) kontsert

12. mai

6.00 Türi tehisjärve ääres looduse kuulamine Fred Jüssiga

12.00 Türi Kultuurimaja näitusesaalis Ööülikooli loeng teadusfilosoof Enn Kasakuga, teemaks “Rumaliku Universumi elemendid”

19.00 Türi kirikus kontsert “Elemendid”

13. mai

15.30 Türi Kultuurimaja väikses saalis kontsertetendus “Diiva”

Autor: Urve Vilk, Puhkepäev

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700