Estiko Plastar juhataja tulemustasudest: mida mõõdad, seda saad

ASi Estiko Plastar juhataja Triin Anette Kaasiku sõnul saab töö efektiivsust tõsta selge ja mõistetava tulemustasude süsteemiga - mida mõõdad seda saad.

"Tühja ja mittevajaliku töö vältimise võimalikud variandid sõltuvad konkreetsetest olukordadest, aga kõigepealt tuleb need niiöelda üles leida ja kaardistada," rääkis Kaasik, kelle sõnul tihti osatakse "vilgas ja viljatu sebimine" kenasti muude tähtsate asjade vahele ära peita.

"Aga üldistades võin siiski öelda, et efektiivsuse tagavad hea töökorraldus ja läbimõeldud investeeringud, loomulikult on oma roll ka organisatsioonikultuuril.  Kui tööprotsessid üksipulgi ja tulemusest lähtuvalt lahti harutada ning selle järgi kogu edasine töökorraldus paika panna, ei tohiks mõttetutele asjadele enam kohta olla."

Kaasiku sõnul on kindlaim viis ebaefektiivsusesse kalduda muutunud olukordadele mitte reageerida, vaid jätkata nii nagu alati on olnud. "Kuna täna tunnetame kõik teravalt ka survet palkade tõusule, on mõistlik teha väike tasuvusarvestus ja võib-olla on nüüd juba tarvis ka rohkem investeerida, et tööjõu osakaalu vähendada," sõnas ta. "Efektiivsemaks saab süsteeme ka selge ja mõistetava tulemustasude süsteemiga - mida mõõdad seda saad. Kui boonuste teenimise võimalused ja igaühe roll selle mõjutamises on kõigile hästi selge, siis üldjuhul ka selle nimel pingutatakse ning töö on sellevõrra tulemuslikum."

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ain Kivesti

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine