Traagilise noodiga komöödia

Lauri Saatpalu kehastab VAT Teatri uuslavastuses rekvisiitorit, kelle asi on publikule selgeks teha, miks etendus ära jääb.

Ühteaegu saab Saatpalu monoetenduses võimaluse panna ennast proovile nii näitleja, ooperilaulja kui ka balletiartistina.
Selline see Saatpalu roll ongi: olla silmitsi publikuga ning üritada kuidagi lahendada olukorda, mis temale kui rekvisiitorile käib ilmselgelt üle jõu. Ta arvab, et tehnilise personali hulka kuuluva inimesena pole tal õigust otsustada, mida ärajäänud etendusega pihta hakata ja kas publiku võib laiali saata.
Teadaolevalt peaks etendus ära jääma, aga kuna inimesed on siiski saali sattunud, hakkab rekvisiitor tasapisi publiku meelt lahutama. Enda elust rääkimise käigus teeb ta avastuse, et lõpuks ometi on saabunud võimalus demonstreerida oma oskusi, mille arendamisest ta kunagi unistas.

Üksindus rõõmsa maski taga. Rekvisiitor võtab endale eesmärgi tutvustada publikule, mis asjad teater, ooper ja ballett üldse on. Oma entusiasmis demonstreerib ta kõike, mida oskab: tantsib, laulab ooperiaariaid ja teeb muudki.
Kui lõpuks kõik laheneb ja jõutakse otsuseni, et piletid ostetaksegi tagasi, on kulunud poolteist tundi, mille jooksul on rekvisiitor jõudnud juba paraja etenduse anda.
“Tegelikult on see lugu üksikust inimesest, kelle elus ei ole kõik läinud nii, nagu ta on unistanud, kuid kes ei näita oma kannatust välja. Me ei näe laval kannatavat Saatpalu, vaid pigem on kannatus aimatav selle lusti taga, mida ta publikule asjatundlikult pakkuda üritab,” avas rekvisiitori tegelaskuju lavastaja Margo Teder.

Elulised seosed. Lavastaja sõnul teeb Lauri Saatpalu laval olulise rolli, kuna tema ainuke partner selles tükis on publik. “See lugu on Saatpalule selles mõttes sobiv, et ka tema töötas noorena teatris kas lavapoisi või mingi teise säärase asjapulgana. Ta tunneb ennast selles rollis hästi,” kinnitas lavastaja.
Koostööd VAT Teatriga ei tee Saatpalu esimest korda. Teatri algusajal 1980ndatel oli Saatpalu selle teatriga seotud lausa kolm aastat.
“Ega ta nii toores poiss ka ole, eks tal on see näitlemispisik noorusest peale sees olnud,” nentis Teder ja lisas naljatamisi, et kui Saatpalu kenasti oma rolliga maha saab, siis võiks kaaluda teda rekvisiitorina VAT Teatri püsipalgale võtta.

“Rekvisiitori tähetund”
VAT Teater
Lavastaja: Margo Teder
Osas: Lauri Saatpalu
Esietendus: 4. mail rahvusraamatukogu teatrisaalis
Pilet: 15 ja 11 eurot
www.vatteater.ee

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara