Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 30. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sven Suurraid: hea juht on nõudlik

ASi Express Post juhatuse liikme Sven Suurraiu hinnangul on hea juht nõudlik, sest kui juht teeb mööndusi eesmärkide või nende suunas liikumise kiiruse osas, tekib töötajatel kiusatus mitte pingutada, kuna inimene on oma olemuselt laisk, kirjutab Juhtimine.

ASi Express Post juhatuse liikme Sven Suurraiu sõnul teab hea juht millises suunas ta liikuda tahab ning kuhu jõuda soovib. "Esiteks oskab ta seada kindlaid eesmärke. Teiseks suudab ta need eesmärgid oma meeskonnale selgeks teha. Ja kolmandaks on ta piisavalt järjekindel, et tagada nende eesmärkide täitumine."

Inimesena on hea juht selline, kes suudab alluvaid innustada ja neid särasilmsena hoida, usub Suurraid. "Palju räägitakse, et juht peab suutma inimesi kaasata, aga tegelikult ei tee juht ise midagi ära, nii et ta saabki ainult suunata ja juhtida," lausub Suurraid. "Aga hea juht on ka nõudlik," usub Suurraid. "Nii enda kui teiste suhtes. Kui alluvad tunnevad, et juht teeb mööndusi eesmärkide või nende suunas liikumise kiiruse osas, tekib kiusatus mitte pingutada, kuna inimene on oma olemuselt laisk."

Nii peavad mõned juhi ametiks vajalikud iseloomujooned nagu järjekindlus, soov areneda ja püüelda eesmärkide suunas, olema kaasasündinud. Ehk siis inimesele on kaasa antud see, kas ta on sündinud meeskonnamängijaks või liidriks ehk kas eestvedamine ja tahtmine rohkem saavutada on talle kaasa antud või mitte.  Ülejäänud tuleb õppimise ja töö käigus, usub Suurraid, kelle sõnul kogemusega tekib oskus, kuidas asju ellu viia ja eesmärke inimesteni viia.

"Olen aastatega muutunud tolerantsemaks ja hakanud teistega rohkem arvestama, aga soov saavutada eesmärke pole kuhugi kadunud," lausub Suurraid. "Kui kokku sobituvad sünnijärgsed omadused ning kogemusega õpitu, ongi inimene väga hea juht," usub ta.           

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700