Riho Rasmann: juht peab olema nutikam kui keskmine inimene

Juhiks sobival inimesel peabASi Marfin Pank Eesti juhatuse esimehe Riho Rasmanni sõnul olema analüüsi- ja mõtlmisvõimet - juht peab olema nutikam kui tavaline inimene, kirjutab Juhtimine.

ASi Marfin Pank Eesti juhatuse esimehe Riho Rasmanni sõnul on juhi puhul nii kaasasündinud kui kogemustega saadud oskused  mõlemad tähtsad. "Inimesel võivad olla head juhiomadused, aga kui tal teadmised puuduvad, on raske näiteks majandussfääris juhtimisega hakkama saada," lausus ta.

"Minu esimene juhikogemus pärineb näiteks Nõo Keskkooli  komsomolisekretäri ametikohalt. Ja  kogemused on tulnud peale seda samm-sammult," lausus ta .
Juhiks sobival inimesel peab Rassmanni hinnangul olema analüüsi- ja mõtlmisvõimet - juht peab olema nutikam kui tavaline inimene. "Juht peab suutma kõigest aru saada ja ka keerukad asjad enda jaoks lihtsaks mõelda."

Lisaks peab ta suutma inimesi kuulata ja neist aru saama. "Juht peab olema rohkem suhtlejatüüp, mitte arvude inimene," usub Rassmann. "Sest eesmärke saabki täita ainult läbi inimeste."

Samas peab juht olema otsusekindel. "Juht on see, kes teeb lõpliku otsuse ja kelle otsustusvõimest sõltub eesmärgi saavutamine," sõnas Rassmann. Juht vastutab alati, nii siis kui kõik on hästi kui ka siis, kui on halvasti. "Omanik vaatab kindlasti esimese asjana juhi poole kui ettevõttel halvasti läheb. Alluvate puhul oleneb sellest, kas avatus jab alles või mitte ning kas juht suudab muudatuste olulisuse selgeks teha. Kõik sõltub kommunikatsioonist." 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima otsib BÜROOJUHTI

Maxima Eesti OÜ

24. aprill 2018

Teabevara