Riho Rasmann: juht peab olema nutikam kui keskmine inimene

Juhiks sobival inimesel peabASi Marfin Pank Eesti juhatuse esimehe Riho Rasmanni sõnul olema analüüsi- ja mõtlmisvõimet - juht peab olema nutikam kui tavaline inimene, kirjutab Juhtimine.

ASi Marfin Pank Eesti juhatuse esimehe Riho Rasmanni sõnul on juhi puhul nii kaasasündinud kui kogemustega saadud oskused  mõlemad tähtsad. "Inimesel võivad olla head juhiomadused, aga kui tal teadmised puuduvad, on raske näiteks majandussfääris juhtimisega hakkama saada," lausus ta.

"Minu esimene juhikogemus pärineb näiteks Nõo Keskkooli  komsomolisekretäri ametikohalt. Ja  kogemused on tulnud peale seda samm-sammult," lausus ta .
Juhiks sobival inimesel peab Rassmanni hinnangul olema analüüsi- ja mõtlmisvõimet - juht peab olema nutikam kui tavaline inimene. "Juht peab suutma kõigest aru saada ja ka keerukad asjad enda jaoks lihtsaks mõelda."

Lisaks peab ta suutma inimesi kuulata ja neist aru saama. "Juht peab olema rohkem suhtlejatüüp, mitte arvude inimene," usub Rassmann. "Sest eesmärke saabki täita ainult läbi inimeste."

Samas peab juht olema otsusekindel. "Juht on see, kes teeb lõpliku otsuse ja kelle otsustusvõimest sõltub eesmärgi saavutamine," sõnas Rassmann. Juht vastutab alati, nii siis kui kõik on hästi kui ka siis, kui on halvasti. "Omanik vaatab kindlasti esimese asjana juhi poole kui ettevõttel halvasti läheb. Alluvate puhul oleneb sellest, kas avatus jab alles või mitte ning kas juht suudab muudatuste olulisuse selgeks teha. Kõik sõltub kommunikatsioonist." 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara