Hea teenindaja ei vabanda liialt ette ja taha

Konkursi Hea Teeninduse kuu eestvedajad Kaia ja Ketlyn tõid välja, et edukas teenindaja pole ette-taha vabandav, vaid pigem muretu ja mõõdukalt humoorikas ning alati valmis õppima.

Paistab, et parimad teenindajad on pigem muretud ja rõõmsameelsed, mitte liialt ette-taha vabandavad, mõõdukalt humoorikad, valmis tegema enamat kui nõuab ametikoht, astuma lisa samme ja tulema vastu keerukates situatsioonides.

Samuti on lahenditest tunda nende emotsionaalsus ja pühendumine, siiras tahe aidata ja valmisolek otsida lahendust ning proovima erinevaid variante kuni saabub see parim võimalik selles olukorras.

Edukad on teenindajad, kes elu liialt tõsiselt ei võta ning astuvad kliendile sammukese lähemale. Nende sulest ja mõtteist tulevad lahendid, mida nad ise tahaks kogeda kliendi rollis ning mida nad pakuksid oma lähedasematele sõpradele ja pereliikmetele. Hoolimine, tähelepanu ja kuulamine on võtmesõnad.

Parimad teenindajad on väga osavad inimtüüpide vahel laveerijad, nad haaravad lennult, kuidas kellelegi läheneda ning suudavad kiirelt luua kliendiga ühise keele. 

See eeldab teenindaja valmisolekut igas situatsioonis kohal olla – mõelda kaasa, olla eelarvamuste vaba ja mitte takistustele ja võimalikule läbikukkumisele vaid lahenduste leidmisele orienteeritud.

Parimad teenindajad on elukestvad õppijad - nad mõistavad, et neil on teistelt inimestelt palju õppida. Nad on avatud ja valmis vastu võtma, ning läbikukkumiste asemel pigem nägemas võimalusi kasvada ja areneda.

Osale arutelus

 • Sekretar .ee, Rivo Sarapik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine