Teadlased rõhutavad, et seejuures pole tegu mitte puuviljades loomulikult leiduva puuviljasuhkruga, mis sisaldab ka kasulikke antioksüdante. Kahju sünnib odavast kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirupist ehk glükoos-fruktoossiirupist, mis on tavalisest maisisiirupist kuus korda magusam ning mida kasutatakse sageli karastusjookide, maitseainete ja ka beebitoitude valmistamisel. Keskmine ameeriklane tarbib glükoos-fruktoossiirupit aastas veidi üle 18 kilogrammi.
Suhkruste maiustuste asemel soovitavad teadlased aju tervist ja õppimisvõimet silmas pidades seega pigem värskeid marju, jogurtit ja miks mitte ka tumedat šokolaadi. Kui aga kuidagi magusaisule vastu ei saa, siis tuleks võimaliku kahju kahandamiseks süüa juurde näiteks kalast, pähklitest ja linaseemnetest saadavaid omega-3 rasvhappeid.