Tallinn on nädala lõpuni teatrit täis

Kuuendat korda toimuv “Tallinn Treff Festival” hõlmab nukukunsti, sõnateatrit, tantsu, tänavaetendusi, performance’eid, animatsiooni ja muusikat. Osalejaid sõidab üritusele kokku kogu Euroopast.

Festivali kunstilise juhi Vahur Kelleri sõnul on “Tallinn Treff” oma praeguse 1500 osavõtjaga saavutanud sellise mastaabi, et mahult seda enam eriti kasvatada ei saagi – suurem festival ei mahuks Tallinna lihtsalt ära. Nüüd on korraldajad keskendunud sellele, et festivali kvaliteeti iga aasta paremaks muuta.
“Kuna oleme Euroopa mastaabis saavutanud päris korraliku tuntuse ning esinejad teavad, et siia tulevad ka teiste festivalide esindajad oma programmide jaoks truppe valima, siis oleme saanud häid esinejaid küllaltki soodsa hinnaga. Nüüd on palju lihtsam head kava kokku panna kui festivali algusaastatel,” oli Keller rõõmus ürituse arenemise üle.

Etendusi igale maitsele. Asja hõlbustab seegi, et festivali vastu on järjest suuremat huvi üles näitama hakanud riikide saatkonnad, kes hoolitsevad, et siia satuksid ikka nende riigi parimad trupid.
Kelleri sõnul on “Tallinn Treff Festival” mõeldud nii suurtele kui ka väikestele vaatajatele ning kui vahepeal on võib-olla jäänud mulje, et lapsed on täiskasvanuile mõeldud lavastuste tulvas tagaplaanile jäetud, siis tänavu on ka lasteprogramm väga tugev ja hoolega koostatud. Kohale on toodud hulk omanäolisi lastele suunatud truppe, et näidata Eesti teatri tegijatele, kuidas lasteetendusi teha.
“Eraldi on kavas täiskasvanutele ja lastele mõeldud programm. Peale nende oleme kokku pannud rahvusvaheliste etenduskunstide tudengite programmi ja Eesti teatristuudiote programmi,” sõnas Keller ning lisas, et kõik alajaotused ja info nende raames etenduvate lavastuste kohta on hästi leitavad festivali kodulehelt nuku.ee/festival.

Ööprogramm ja keskööteater. Programmilises mõttes uuendusena toimub tänavu “Tallinn Treffil” animafilmidest koosnev ööprogramm “Kesköökino vanalinna tornides” koostöös festivaliga “Animated Dreams”.
“See on üsna müstiline meeleolu, mis üritusel kujuneb. Keskaegsed tornid ise on müstilised paigad, kesköö on müstiline aeg ja sellele lisandub animatsioon, mida on nimetatud unenäoliseks,” rääkis Keller uuendusest.
Tavapäraselt on festivali kavas üks suurlavastus, tänavu “Balthasar ja Põhjakonn”. “See on erakordne värk!” väitis Keller “Tallinn Treff Festivali” ja Tallinna vanalinna päevade suurlavastust kommenteerides.
Suurlavastusi on “Tallinn Treffil” olnud ju varemgi, kuid sellise mastaabini pole asi seni veel läinud. Lavastuse idee autor ja lavastaja on Vene lavastaja-koreograaf Saša Pepeljajev, kelle juhatuse kohaselt ehitatakse Tallinna Raekoja platsile poole raekoja kõrgune konn, kes hakkab rahvast sööma. Balthasar Russow astub talle kirjasõnaga kindlameelselt vastu.

Ligi kolmesaja osalejaga lavastuse üks eriefekte on Pühavaimu kiriku ja raekoja torni vahele tõmmatav tross, millel hakkavad jalutama köielkõndijad.
Vanalinn kihab teatrietendustest iga päev vahemikus 12–16, kui toimub tihe tänavaprogramm, mille raames antakse kogu festivali vältel pea nelikümmend etendust. Et nende vahel linnarahvas tegevust leiaks, on tänavatele sisse seatud laadaletid, kus saab meisterdada ja osta nii sööki kui ka käsitööd.
Õhtused etendused saalides on erinevalt tänavaprogrammist valdavalt piletitega. Kel festivali vastu suur huvi on, peaks piletite ostmisega kiirustama, enne kui kohad välja müüakse.
Vabamas õhkkonnas jätkub festivalimelu õhtuti klubis, kus esinevad ansamblid. “Seal saab pidutseda ja vaadata, kuidas festivalile kokku sõitnud karvased ja sulelised omavahel suhtlevad ja tantsivad ja laulavad,” soovitas Vahur Keller sealtki läbi astuda.

“Tallinn Treff Festival 2012”
24.–27.05
Festivali pass: 45 eurot
Paljud üritused on tasuta.
www.nuku.ee/festival

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

EESTI KILLUSTIK otsib JUHTKONNA ASSISTENTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara