Rahaliste boonuste asemel tervislik töökeskkond 

Eesti Vabaõhumuuseumi personalijuhi Aet Trei sõnul ei saa muuseum rahanappuse tõttu võluda töötajaid materiaalsete boonustega, ent motivatsioonipakette ei peagi alati rahasse ümber arvutama.

Eesti Vabaõhumuuseumi personalijuhi Aet Trei sõnul ei saa muuseum rahanappuse tõttu võluda töötajaid materiaalsete boonustega. “Küll aga saame pakkuda tegevusi vabas õhus ja loodussõbralikku keskkonda,” selgitas ta. Nii on võimalik kasutada jalgrattaid, teha muuseumi territooriumil olevatel matkaradadel kepikõndi ning liikuda soovi korral piiramatult.
“Pärast lõunapausi on töökaaslased tihtipeale see distsiplineeriv jõud, mis välja kõnniringile viib,” lisas ta.

“Motiveerimise puhul räägitakse enamasti rahast,” sõnas Trei, kelle sõnul on lihtne kõike materiaalsesse väärtusesse ümber panna. “Meie ei saa rahalisi boonuseid pakkuda ja see sunnib lähenema loovalt. Peame läbi mõtlema, kuidas ja mida teha. See kehtib ka ühisürituste puhul.”
“Paljud suurüritused on sellised, kus töötajad peavad väljas olema. Seetõttu me eraldi firmaüritusi, nagu suve- või talvepäevad, ei korralda. Küll aga võimaldame kõikidest üritustest töötajate pereliikmetel osa võtta,” lisas ta.
Eriti hea näide selle kohta on Trei sõnul jaanipäev, mis on suur kogupereüritus, kuhu on samuti töötajate pereliikmed ja sugulased ooda­tud. 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara