Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 29. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teet Jagomägi: töötajasõbralikkuse konkursi võiks ümber nimetada normaalsete firmade konkursiks

ASi Regio juhatuse liikme Teet Jagomäe sõnul on mitmes ajavööndis töötava ettevõtte töögraafik aeg-ajalt üsna ebainimlik, mistõttu püütakse vastukaaluks töötajate soovidele igati vastu tulla.

Küsimustele vastavad ASi Regio juhatuse liige Teet Jagomägi ja personalispetsialist Evekai Usar.

Mida eeldab pere- ja töötajasõbralik suhtumine? Kas raha, head juhti või üldist suhtumist?

Usar: Töötaja- ja peresõbralikkus algab eelkõige juhi suhtumisest, aga eks see eeldab ka rahalisi ressursse.

Mida tähendab teie jaoks töötaja- ja peresõbralikkus ja miks on seda ettevõtte jaoks vaja?

Jagomägi: Kui ma esimest korda konkursist kuulsin, tekkis mõte, et selle võiks nimetada ümber normaalsete ettevõtete konkursiks. Töötajasõbralik suhtumine tundub minu jaoks täiesti tavaline suhtumine.

Meil on selle taga ka aspekt, et töö käib üle maailma eri ajatsoonides, mistõttu võib aeg-ajalt töökoormus olla ebainimlik. Seetõttu peab olema paindlik ja töötajatele vastu tulema.

Näiteks kui inimene naaseb kolmepäevaselt ärireisilt, kus päevad olid väga pikad, ja ta pärast seda vaba aega ei saa, pole varsti enam kedagi, kes neid reise teeks. Pealegi tuleb tal teha tagasi kõik mudilase lasteaeda viimise korrad, mis töö tõttu ära jäid.

Enamik juhte on lastega pereinimesed, nii et oskame ka ise selliseid asju näha. 

Oluline on seegi, et töötajad töötajasõbralikkust tähele paneksid. Ankeetide täitmine vajab teatud mõttes kambavaimu.

Paljudes firmades on hoolitsemine ehk paremgi, aga kui meeskonnavaim puudub, et ankeete täita, siis konkursil head tulemust ei tule. Või kui käitumine ei tundu töötajale sõbralik pakutavatest võimalustest hoolimata.

Mida inimesed kõige rohkem hindavad?

Usar: Ilmselt paindlikkust. Näiteks õpetajate streigi ajal tuli see hästi välja: kõigil oli võimalik kodus töötada või sai lapse tööle kaasa võtta. Kui keegi on tõbine, saab samuti kodus töötada.

Ühtlasi korraldame mitmesuguseid üritusi. Ka neile saab sageli pereliikmed kaasa võtta, kuigi vahel kaasneb sellega osalemistasu.

Kui on suur üritus, näiteks suvepäevad, kuhu tuleb palju lapsi, oleme palganud ka inimese, kes nendega tegeleks. 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700