Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 30. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaugtöö päeval jätab tuhat inimest kontorisse minemata

Homme toimub Eestis kaugtöö päev, mille käigus teeb hinnanguliselt tuhat Eestimaa inimest tööd väljaspool kontorit. Kaugtöö päeval saab proovida, milliseid võimalusi pakub tänapäeva tehnoloogia töö tegemiseks.

„Korraldasime esmaspäeval kaugtöö teemal inspiratsioonipäeva Eesti väikeorganisatsioonidele, kus osales üle saja mittetulundusühingu ja väikeettevõte esindaja – huvi kaugtöö vastu on märgatav. Tehnoloogia eesmärgiks peab olema elu mõnusamaks ja kergemaks muutmine, mida kaugtöö kahtlemata võimaldab,“ rääkis Microsofti Balti piirkonna juht Rain Laane. „Kaugtöö nõuab töötajalt suurt enesedistsipliini – ühest küljest tuleb vältida ületöötamist, teisalt peab ise endale prioriteete seadma, et töö ka tehtud saaks,“ lisas Laane.

Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan ütles, et kuigi enamik Elioni 1600 töötajast harrastab kaugtööd iga päev, proovitakse homme täiendavaid kaugtöö võimalusi. „Lisaks sellele, et meie töötajad on kaugtöö suured fännid, on sellest trendist viimastel aastatel mõjutatud ka meie tootearendus. Ka sel aastal toome turule uusi teenuseid, mis toetavad töö tegemist väljaspool kontoriseinu ning lähtuvad targalt töötamise põhimõttest,“ lisas Kalev Reiljan.

“Kindlasti tasub lisaks tehnoloogilistele lahendustele tähelepanu pöörata ka sellele, et töötaja saaks sobiva koha ning aja kõrval piisavalt vabadust valida meetodeid, kuidas soovitavate töötulemusteni jõuda. Oluline on ka võimalus kohandada ise oma töö eesmärke ning viisi, kuidas töö tulemusi hinnatakse. Paindlik töökorraldus koos tulemustepõhise juhtimisega külvab uuendusmeelsust ja avatust ning edendab vastutustundlikkust organisatsioonides,” kirjeldas uut juhtimisfilosoofiat 2012. aasta Eesti kõige pere- ja töötajasõbralikumaks ettevõtteks valitud konsultatsioonifirma CPD OÜ juhatuse liige Anari Hagel.

Tallinnas on võimalik teiste kaugtöötajatega kohtuda alates keskpäevast Katusekinos, kus märksõna „kaugtöö“ alusel kehtivad kaugtöötajatele soodustused Katusekino kohvikus. Lõunatšeki ettenäitamisel saab soodushinnaga külastada õhtust eriüritusena toimuvat kinokontserti „Suikuv Pariis“ (1923) + Ciné Concert trio. Soodushinnaga on võimalik parkida Viru Keskuse parkimismajas, soodustuse saamiseks tuleb parkimispilet registreerida Katusekinos.

Kaugtöö Päevaga on võimalik liituda Facebookis ja osaleda fotokonkursil, kus parimat pilti auhinnatakse Nokia Lumia 800 telefoniga, lisaks jagatakse välja kaugtöö stardikomplekte.

Kaugtöö Päeva korraldavad Microsoft Eesti ja Elion koostöös Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Targa Töö Ühinguga.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700