Trenn kui tervislik narkomaania

Istuv eluviis ei muuda meid lihtsalt nõrgemaks ja meie tervist halvemaks, vaid tekitab ülekaalu ning depressiooni. Seepärast on oluline võimalikult palju liikuda - mida rohkem me end liigutame, seda erksamaks ning tugevamaks keha muutub, kirjutab Kaaluabi.ee.

Treenides vabaneb organismis adrenaliin, suurendades vere transporti südamesse ning lihastesse. Enamik meist võiksid treenida 2-3 tundi, enne kui keha suhkruvarud otsa saavad. Süsivesikute täiendavat manustamist on vaja vaid pikkadel distantsidel, kuid selleks, et süda ning kopsud täisvõimsusel tööle hakkaksid, kulub ca 2 minutit. See selgitab, miks just trenni algus kõige raskem tundub. 30-45 minuti pärast hakkab aga keha endorfiine tootma, s.o valuvaigistavat hormooni, mis vastab ca ühele haigla morfiinidoosi kogusele.

Joovastav tunne kestab ca tunni, enne kui langeb, mistõttu on treeninguga nagu muude sõltuvust tekitavate asjadegai - trenninarkomaan soovib trennist tingitud endorfiinilaksu kogeda üha uuesti ja uuesti.

Üldiselt võib öelda, et treeningu positiivne mõju avaldub üsna pea nende puhul, kes ei ole varem treeninud. Et saavutatut hoida, peab aga regulaarselt treenima.

Treeningu positiivsed mõjud:

• Südame löögitugevus suureneb ning paraneb keha hapnikuomastamisvõime. Kui rakud suudavad omastada paremini hapnikku, saavad nad paremini hakkama ka vererasva ning stressihormoonidega, vähendades südame koormust ning parandades meeleolu.
• Suureneb energiapõletus
• Paraneb füüsiline konditsioon
• Veresuhkru tase langeb ning muutub stabiilsemaks
• Kehas vabaneb dopamiin ning serotoniin, mis aitavad depressiooni ning valu vastu.
• Immuunsüsteem muutub tugevamaks.
• Uute rakkude tootmine, mis aitavad parandada mälu, õppimisvõimet ning keskundumisvõimet.
• Suureneb lihasjõud.
• Paraneb vastupidavus ja liikuvus.
• Keha suudab kogutud rasva paremini energiaallikana kasutada.
• Kolesteroolitase väheneb.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine