31. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rain Laane: pühendage rohkem aega mõtlemisele

Microsoft Eesti OÜ juhataja Rain Laane sõnul tasub juhtidel pühendada rohkem aega mõtlemise peale ja investeerida rohkem sinna, kus ollakse head, kirjutab ajakiri Juhtimine.

"Alustuseks peab ära defineerima, mis on juhi tööaeg – kas see on kaheksa tundi päevas - seega nelikümmend tundi või kakskümmend neli tundi seitsmel päeval nädalas," lausus Laane vastates küsimusele, millele kulub jui aeg.

"Tänapäeval on isiklik ja tööelu omavahel päris tihedalt seotud ning rakse on niimoodi protsente välja tuua. Mul isiklikult on telefonikõnede aeg kindlasti väiksem kui kakskümmend viis protsenti, sest enamus koosolekuid teeme üle videokonverentside, sõltumata asukohast – kodust, töölaua tagant, lennujaamast, bussist, rongist või kohvikust ja see vähendab telefonikõnede arvu," lisas ta.

Kui paljud meist ärkavad üles mobiilihelina peale? Mis on järgmine tegevus? Enne "hambapesu tavaliselt läheb kiire pilk ikka öösel saabunud e-kirjadele, ega me seepärast siis selleks kulunud viit minutit tööaja sisse veel loe. Ideaalis soovitan juhtidel rohkem aega pühendada mõtlemise peale ja investeerida rohkem sinna, kus ollakse head. Kui kakskümmend protsenti juhi ajast toob kaheksakümmend protsenti tuludest, siis see on õige koht panustamiseks," rääkis Laane.

Teine märksõna on tema sõnal inimesed – nende kuulamisele ja arendamisele panustamine toob kordades rohkem tagasi, kui üritades ise kõike ära teha. "Üritustel osalemise osas tasub mõelda delegeerimise ja kaasamise peale – see on jällegi hea võimalus korraliku järelkasvu kasvatamise osas."

TAUST

Uuringute järgi 60% juhi ajast raisatakse erinevatel koosolekutel, 25% ajast kulub telefonikõnedele ja avalikele üritustele ning ainult 15% ajast kulub üksinduses töö tegemisele.

Autor: Urve Vilk, Ain Kivesti

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700