Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 31. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rannavalve hoiatab: vesi ei ole suplemiseks piisavalt soe

G4S rannavalve alustab küll homme enamikes Eestimaa randades oma 15. hooaega, kuid toonitab samas, et vesi ei ole suplemiseks veel piisavalt soe. 

Hoolimata hooaja algusest ja päikeselistest ilmadest on vesi Eestimaa randades suplemiseks veel liiga külm ning randades lehvivad punased lipud. „Praegused veetemperatuurid sobivad pigem karastunud talisuplejatele, kuid ilusate ilmade püsimisel läheb ka merevesi paari nädalaga soojaks ning siis on suplemine ohutum,“ ütles G4S rannavalve juht Henry Seemel.

Samuti paneb staažikas rannavalvur suvenautijale südamele olla eriti tähelepanelik neis ujumiskohtades, kus rannavalvet pole: „Praktika näitab, et lõviosa õnnetustest juhtub valveta randades, mistõttu oma seltskonnaga veekogu juures puhates peaks lisaks pidutsemisele mõtlema ka ohutusele - jälgige hoolega lapsi ja alkoholi tarvitavaid – sest just nendega juhtub õnnetusi kõige sagedamini,“ lisas Seemel.

Tänavu tagab G4S rannavalve suplejate ohutuse sel suvel vähemalt 14 rannas. Suurematest linnadest hoolitsevad G4Si rannavalvurid suplejate ohutuse eest Tallinna, Tartu ja Haapsalu randades, samuti ka Otepää, Elva, Türi ja Paide ujumiskohtades.

Tallinnas hoolitsevad G4Si rannavalvurid suvitajate veeohutuse eest Pirita, Stroomi, Kakumäe, Pikakari ja Harku järve rannas 1. juunist 31. augustini tööpäeviti kella 9-20 ning laupäeviti ja pühapäeviti kella 9-21. Tartus valvavad punavalges vormis G4Si rannavalvurid Emajõe kahes rannas ning Anne kanali supelrannas suviti 1. juunist kuni 31. augustini iga päev kella 10.00 kuni 21.00.

Haapsalu Paralepa rannas valvavad G4Si rannavalvurid suviti 1. juunist kuni 15. septembrini iga päev kella 10.00 kuni 20.00. Vasikaholmi rannas tellib Haapsalu linn G4Silt rannavalve patrullteenust igapäevaselt neljal korral (kell 10.00, 12.00, 15.00, 20.00), muudel aegadel reageerib G4S rannavalve vastavalt väljakutsetele.

Türi tehisjärvel algab suplushooaeg 10. juunil, kestes 12. augustini,  G4Si rannavalvurid hoolitsevad suplejate veeohutuse eest Türi tehisjärvel iga päev 12-18ni. Otepääl Pühajärve rannas töötab rannavalve 1. juunist 31. augustini iga päev kella 11 - 21ni.

Elva Verevi rannas on rannavalve töötunnid 1. juunist 31. augustini kella 12 - 20ni.

Paide tehisjärve rannas hoiavad punavalges vormis rannavalvurid suvitajatel silma peal 15. juunist 20. augustini iga päev kella 12-18.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700