Mis on breathwalking?

Kas on võimalik jalutada ning samal ajal teha joogat? Jah, proovi breathwalk'i - meditatiivset jalutuskäiku vaikuses, soovitab Kaaluabi.ee.

Breathwalk on meditatiivse jalutamise viis, mis toimub vaikuses ning kus kasutatakse erinevaid hingamisvõtteid, mis on pärit kundalini joogast.

Üks treeningkord kestab umbes tund aega ning see on jagatud tsüklitesse. Sammude kiirus on varieeruv, kõige olulisem aga on õppida sünkroniseerima samme, hingamist ning mantrat.

Jalutuskäik algab harjutustega, mis peaksid keha äratama. Seejärel järgneb jalutuskäik intervallhingamisega: tuleb hingata neli korda sisse ning seejärel neli korda välja, üks iga sammu kohta. Seejärel mantra ”sa, ta, na, ma”. Samal ajal pane pöidlaots järjest kokku iga näpu otsaga, korda tegevust.

Jalutuskiirus vaheldub ja hingamine toimub läbi nina nagu tavalises joogas. Erinevad hingamisviisid annavad erineva efekti: pikad sissehingamised annavad rohkem energiat, pikad väljahingamised kannavad endas rahu. Erinevate etappide vahel toimub tavaline hingamine ning jalutuskäik. Treening lõpeb venituse ning meditatiivsete harjutustega.

Breathwalk mõjutab nii kehakonditsiooni, vereringet, hormoonitasakaalu, südamerütmi, kopsumahtu ning - ja see pole mitte vähem olulisem - hingelist tasakaalu.

Jooga, jalutuskäik ning puhas loodus sobib kõikidele, olles samas väga tervislik. Breathwalk'i on võimalik teha igapäevaselt ringi liikudes, näiteks teel tööle või koju. Kui armastad joogat, siis tasuks umbsetest ruumidest välja looduse rüppe tulla, eriti nüüd kevadel, kui loodus tärkab ning kuidagi ei raatsi toas püsida.

Hingamine kombineeritud kõndimisega

1. Alusta kõndimist, proovi leida kehas rütm ja tasakaal; tunneta, et kasutad kõndimisel kogu jalga. Aja selg sirgu ning lõdvesta õlgu, käed rippugu pehmelt kõrval, kiikudes keha liikumisega kaasa. Suuna pilk horisondile ning keskendu vaikusele iseendas. Aeg: kaks minutit.

2. Jätka kõndimist ning alusta etappides hingamist. Hinga sisse ning ütle endale ”sa” (esimesel sammul) ”ta” (teisel sammul) ”na” (kolmandal) ja ”ma” (neljandal). Tee samamoodi välja hingates – ”sa, ta, na, ma” nelja sammu vältel. Aeg: Kolm minutit.

Sa, ta, na, ma kasutatakse mantrana elus rütmi ja tasakaalu leidmiseks, sest need sõnad peegeldavad eluringi.

3. Hinga rahulikult ning jaluta, keskendudes ees paistvale horisondile. Aeg: viis minutit.

4. Jätka etappides hingamist mantraga ”sa, ta, na, ma”. Aeg: viis minutit.

5. Jaluta ilma mantra ning hingamiseta. Aeg: kolm minutit.

6. Etappides hingamine koos mantraga. Aeg: kümme minutit.

7. Tavaline hingamine. Aeg: üks minut.

8. Alusta sammude aeglustamist, tunneta aeglustumist iga kehaosaga. Aeg: kaks minutit.

9. Venitus. Breathwalk lõpeb venitusharjutustega, et lõõgastuda ning jaotada kogu energia kehas laiali. Vereringlus paraneb ning organism saab rohkem hapnikku.

10 Lõpetav meditatsioon. Sulge silmad, naerata kergelt, lase suunurkadel tõusta üles. Seisa suletud silmadega. Käi mõttes kogu jalutuskäik uuesti läbi, vaadates nagu panoraamfilmi. Kuula hääli, keha muutumist jalutuskäigu jooksul: käed, jalad, rind, selg, nägu... Vaata uuesti teel nähtud puid, päikest, teerada.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGEMENT BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

22. aprill 2018

Maxima otsib BÜROOJUHTI

Maxima Eesti OÜ

24. aprill 2018

Teabevara