Sirje Potisepp: eestlasel tööpäeva lõpus pastakas käest ei kuku

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul hoiavad teiste riikide töötajad töö ja puhkeaja rohkem lahus kui eestlased, kui enamusel kukub seal ametliku tööpäeva lõpus pastakas käest, siis eestlased tegelevad tööasjadega ka õhtul ja puhkepäevadel.

Sirje Potisepa hinnangul oskavad eestlased üha rohkem hinnata ja väärtustada vaba aega. "Paraku rahulikku puhkust saab nautida enamasti siis, kui Eestist ära sõita," lisas ta. Nii käiaksegi koos peredega palju reisimas ka koolivaheaegadel.

"Suhtlen Toiduliidu juhina ka teiste ELi riikide ametnike ja töötajatega ning võin kindlalt väita, et eestlastega on teine lugu – erasektori töötajad toimetavad tööpäevadel ja ka puhkepäevadel kuni südaööni meilidega. Tihti peavad eestlased ka puhkuse ajal tööasjadega tegelema, mitte et ei suudetaks eemal olla,vaid teatud asjad tuleb ära teha ja neid pole kellelegi delegeerida. Enamus eestlasi ongi töökad ning kohusetundlikud, kahjuks tuleb töötamine aga reeglina pere arvelt," rääkis ta.

Lisades, et Toiduliidu juhina on tal suur töökoormus ja kuna ollakse kolleegiga kahekesi, lihtsalt peab hakkama saama. "Pean tunnistama, et puhkuse ajal päriselt töömõtteid ei olegi võimalik peast visata, sest olen sõltuvuses ministeeriumide ja teiste asutuste töögraafikutest, ikka tehakse mingi koosolek või ümarlaud, millel vaja osaleda. Siiski olen püüdnud viimastel aastatel põhjalikumalt puhata. Näiteks, kui minu tütar oli mitmeid aastaid Lõuna-Ameerikas, seadsime talvel oma reisid temale külla, nõnda olime sunnitud olukorras – netita, mobiilita ja nautisime täiega. Tegelikult tulekski töökoormust kompenseerida hobi, mul pole praktiliselt ühtki vaba nädalavahetust suvel :või spordiga." 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ain Kivesti

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Tallinna Õpetajate Maja – väärikas peo ja koolituskoht vanalinna südames

Tallinna Õpetajate Maja on raekoja platsi ääres asuv kolmest majast koosnev kompleks, kus on võimalik korraldada pidusid, konverentse, koolitusi, vastuvõtte, kontserte ja palju muud.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara