Sirje Potisepp: eestlasel tööpäeva lõpus pastakas käest ei kuku

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul hoiavad teiste riikide töötajad töö ja puhkeaja rohkem lahus kui eestlased, kui enamusel kukub seal ametliku tööpäeva lõpus pastakas käest, siis eestlased tegelevad tööasjadega ka õhtul ja puhkepäevadel.

Sirje Potisepa hinnangul oskavad eestlased üha rohkem hinnata ja väärtustada vaba aega. "Paraku rahulikku puhkust saab nautida enamasti siis, kui Eestist ära sõita," lisas ta. Nii käiaksegi koos peredega palju reisimas ka koolivaheaegadel.

"Suhtlen Toiduliidu juhina ka teiste ELi riikide ametnike ja töötajatega ning võin kindlalt väita, et eestlastega on teine lugu – erasektori töötajad toimetavad tööpäevadel ja ka puhkepäevadel kuni südaööni meilidega. Tihti peavad eestlased ka puhkuse ajal tööasjadega tegelema, mitte et ei suudetaks eemal olla,vaid teatud asjad tuleb ära teha ja neid pole kellelegi delegeerida. Enamus eestlasi ongi töökad ning kohusetundlikud, kahjuks tuleb töötamine aga reeglina pere arvelt," rääkis ta.

Lisades, et Toiduliidu juhina on tal suur töökoormus ja kuna ollakse kolleegiga kahekesi, lihtsalt peab hakkama saama. "Pean tunnistama, et puhkuse ajal päriselt töömõtteid ei olegi võimalik peast visata, sest olen sõltuvuses ministeeriumide ja teiste asutuste töögraafikutest, ikka tehakse mingi koosolek või ümarlaud, millel vaja osaleda. Siiski olen püüdnud viimastel aastatel põhjalikumalt puhata. Näiteks, kui minu tütar oli mitmeid aastaid Lõuna-Ameerikas, seadsime talvel oma reisid temale külla, nõnda olime sunnitud olukorras – netita, mobiilita ja nautisime täiega. Tegelikult tulekski töökoormust kompenseerida hobi, mul pole praktiliselt ühtki vaba nädalavahetust suvel :või spordiga." 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ain Kivesti

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine