Mikk Mehide: juht vajab enda jaoks kahte päeva nädalas

 Cosumelt OÜ endise tegevjuhi ja ettevõtja Mikk Mehide sõnul vajab juht vajab  juht vähemalt kaks päeva nädalas aega enda jaoks ja seda mitte alluvate keskel, vaid eemal oma igapäevatööst - kodukontoris, suvemajas või vaikses kohvikus. Kahjuks on neid julgeid juhte vähe, kes nii teeks, paranoia ja hirm omanike ja kolleegide ees surub juhi sukelduma igapäeva töösse näitamaks, kui kiire kogu aeg on.

"Kui juht ei ole ettevõtte omanik, võib tal tõesti kuuskümmend protsenti ajast koosolekutele kuluda. Ettevõtte omanik tegeleb iga sekund efektiivsusega ja juhina ei saa ta lubada enda ja teiste aega niipalju kulutada koosistumistele, liiati veel sellistele, kus midagi olulist paika ei panda," rääkis Mehide.

Tema sõnul oleme tehnoloogia arenguga nii kaugel, et tuleks unustada vana dogma, et juht vehib töötajate ees kätega ja jagab käske ning mõtleb paranoiliselt, kuidas kõik töötajad teda petta üritavad. "Juht vajab aega endale vähemalt kaks päeva nädalas ja seda mitte alluvate keskel, vaid eemal oma igapäevatööst - kodukontoris, suvemajas, vaikses kohvikus."

"Uskumatu, aga see annab suurepäraseid tulemusi nii juhile, ettevõttele kui ka töötajatele,"lisas Mehide. "Kahjuks on neid julgeid juhte vähe, kes nii teeks, paranoia ja hirm omanike ja kolleegide ees surub juhi sukelduma igapäeva töösse näitamaks, kui kiire kogu aeg on ja kuidas ollakse kogu aeg iga töömehe kätt hoidmas. Leitagu siis töötajad, kes käehoidmist niipalju ei vaja ja keda saab usaldada - kogu õhk ettevõttes muutub tervemaks, tervis paraneb, jõudlus suureneb, stress väheneb. Ühe koduse päevaga võib vahel kolme päeva töö ära teha."

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ain Kivesti

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara