Kalamajast on paari viimase aastaga saanud Tallinna kõige omanäolisem restoranipiirkond. Värske, loominguline ja suhteliselt rahakotisõbralik. Moon ja Klaus, F-hoone ja Kukeke, Boheem, Gusto, Tops, nüüd ka Kamahouse – valik missugune!
Kamahouse’is on tööstuslik asukoht sisekujunduses jõuliselt välja mängitud ja tehniliste vidinatega on seda veelgi rõhutatud: seintel asub lugematu hulk voolumõõtjaid, laudadel vanad kaalud, laste õmblusmasinad, vändaga arvutusmasin Felix jms.
Ka Kamahouse’i lastenurk oma keeratava ja väänatava kraamiga tundub olevat tugevam ja tehnilisem kui tavaline söögikohtade joonista-lõika-kleebi-komplekt. Ja üldse on kogu sisustus selline, mis isegi agarate lapsklientide uudishimule vastu peab.
Üle võlli keeratud kulinaaria. Nagu tootmisettevõttele kohane on köök avatud, saalist vaid letiga eraldatud. Ja nagu tootmisprotsessiga ikka kaasnevad ka söögitegemisega oma lõhnad ja helid. Jah, avatud köök võib ju olla, aga üks väike klaassein sööjate ja nõude kolina vahel ei teeks paha.
Kamahouse’i menüü otsib tasakaalu rahvaliku (burgerid, friikartulid, Caesari salat, soolakurk, tomatisupp, kitsejuustusalat) ja rahvusliku vahel (sink, Luke farmi meierei ja teised kohalikud juustud, naaberpagariäri näkileivad). Muidugi on kohal kama, aga mitte pealetükkivalt: valida on kama keefiriga või kamamagustoit.
Salatid on Kamahouse’is suhteliselt kogukad, väikse isuga sööja saaks ka ainult sellega hakkama. Kitsejuustusalat koosneb näiteks rohelisest salatist, soojast grillitud köögiviljast ja korralikust kitsejuustutükist ning on maitsev, kuid üsna tavaline. Rohelisele salatipadjale sätitud seesamimaitsestusega forell on julgema käega kujundatud, kala on väga värske ja seesam annab sellele omapärase maitsenüansi.
Pearoad on klassikalised, välja arvatud munaga praetud tatar, mille lisandid on köögiviljad ja banaan. Ilma banaanita oleks see mõnusalt kodune roog, koos banaaniga jätab aga üle võlli keeratud kulinaaria mulje.
Parim siidrivalik Tallinnas. Klassikast proovime barbeque-põrsast ürdikartuli, grillitud köögiviljade ja tomatikastmega. Muidu maitsev, aga julgeksin menüüle vastu vaielda – tegemist ei ole põrsaga, vaid korraliku täiskasvanud seaga. Kui lihale tuleks kasuks pikem küpsetusaeg, siis köögiviljade heade omaduste säilitamiseks võiks panni tulelt tükk maad varem ära tõsta. Pealegi on köögiviljad rasvase seaprae ergastamiseks liiga õlised.
Olgu nende detailidega, kuidas on, aga näib, et Kamahouse areneb hooga, menüü muutub pidevalt ja oma kohta kulinaariamaastikul tegelikult alles otsitakse. Ent juba praegu on nende siidrivalik tõenäoselt üks linna paremaid, samuti leidub seal põnevaid õllesid ja ökoveine. Positiivse mulje jätavad ka suhtlemisvalmid teenindajad ning ruumi on piisavalt – lauad on enamasti kuue- või kaheksakohalised.
Kamahouse
Aadress: Kopli 25, Tallinn
Telefon: 677 5262
Avatud: E 9–16, T–N 9–23, R 9–24, L 11–24, P 11–20
24 punkti
toit
7/10
teenindus
9/10
interjöör
8/10
põhiroogade hinnad:
6,90–7,50 eurot
Autor: Urve Vilk, Heidi Vihma