25. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 nippi, kuidas siiralt naeratama õppida

Nii mõnigi ettevõte on naeratamise teinud teenindajatele kohustuslikuks osaks kontakti lõpetamisel, näiteks kauba ulatamisel või raha tagastamisel.

Kui teenindaja näole ilmub sellel hetkel siiras naeratus, mõjub see tõesti südantsoojendavalt. Kui aga naeratus on silmnähtavalt sunnitud, teeseldud ja masinlik, siis ei tekita see ka kliendis erilisi emotsioone.

Teenindaja.ee pakub välja viis nippi, mille puhul oluline eelkõige just see, et te ei õpi naeratust näitlema, vaid naeratamist nautima.

Harjuta peegli ees

Kõlab tobedalt, aga sellest on tõesti abi! Õppige iseendale naeratama. Tehke seda igal hommikul, kui astute vannituppa peegli ette ja teie päev algab tunduvalt rõõmsamalt. Paljud inimesed ei ole enda naeratusega rahul (kõigil meist ei ole ju Hollywoodi naeratust), aga koledat naeratust pole olemas. Võib-olla sobib Sinule naeratada rohkem suletud suuga. Õpi oma naeratust tundma =)

Harjuta lähedastega

 Kui oled iseendale aktiivselt naeratama hakanud, siis hakka naeratama ka oma lähedastele. Katsu seda teha ka siis, kui oled väsinud või pahur. Sul on ju hea meel oma elukaaslast, last või vanemat näha – näita seda neile ka välja, tihti =)

Harjuta kolleegidega

Inimesed, kellega veedame koos suure osa oma päevast, mõjutavad meid väga palju – rohkem, kui me tihti ise märgata oskamegi. Leidub inimesi, kes korraldavad oma elu nii, et nad ei peaks negatiivsete inimestega koos aega veetma – sest negatiivsus on tõesti nakkav. Seevastu positiivsete ja heatujuliste seltskonnas oleme ka ise õnnelikumad. Ole Sina üks nendest positiivsetest inimestest ja tee ka oma kolleegide tuju naeratades paremaks.

Harjuta klientidega

Proovi töökohal klientidele naeratada ja jälgi nende reaktsiooni. Mis tekitab neis ja ka Sinus endas hea enesetunde? Millal ja kui palju tasub naeratada? Oluline on, et naeratamine ei imeks Sind energiast tühjaks (sest teenindaja  töö võib ju niigi koormav olla). Katseta, mis tundub mugav ja loomulik ning sobib Sinule.

Õpi naeratamist lastelt ja rõõmsameelsetelt inimestelt

Lapsed naeratavad pea alati südamest ja seda on nende näost ka kohe näha. Teatud vanuseni ei tunne lapsed mitte mingit valehäbi ja meil, täiskasvanutel, on, mida nende pealt õppida. Leia üles iseenda sisemine laps, kes kunagi samuti sama sundimatult naeratas ja ka väikestest asjadest oskas rõõmu tunda!

Autor: Sekretar .ee, Rivo Sarapik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700