26. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 toodet, mille puhul eelista öko-varianti

Kui leiad, et kogu toidukorvi muutimine ökoloogiliseks on raske ja kallis, siis alusta neist toodetest, mis on keskkonna ning sinu tervise jaoks kõige ohtlikumad. Järgnevalt viis toodet, mille puhul on soovitav eelistada ökoloogilist varianti.

Kohv - kohviistandustes kasutatakse maailma kõige ohtlikumaid pestitsiide, mis Euroopa Liidus on keelatud. See kahjustab ning tapab nii loodust, loomi kui ka inimesi. Valides ökoloogilise kohvi, teed palju kasu vähese raha eest.

Banaanid ja viinamarjad - need on kaks puuvilja, mida pritsitakse tugevalt. Banaaniistandustes kasutatakse eriti keskkonnakahjulikke pestitsiide, mis tekitavad sealsetele töötajatele ning nende lastele närvikahjustusi. Ning viinamarjad oma õhukese koorega sisaldavad paljude keemiliste pestitsiidide jääke. EL-i rosinatestis leiti ühes pakis 26 erineva pestitsiidi jääke. Kui sa ei leia ökoloogilisi banaane ja viinamarju või rosinaid, tasub valida hoopis mõni teine puuvili.

Piimatooted - mõned eurosendid lisaks ning saad tarbida piimatooteid, millest on kasu nii Eestile kui ka ülejäänud maailmale. Nii on Eestis vesi puhtam, loomad rõõmsamad, looduses mürke vähem, kuid linde ning lilli rohkem ning näiteks Brasiilias jääb alles rohkem vihmametsi.

Liha - ökoloogilist liha tuleb eelistada samadel põhjustel nagu piimatooteid. Kui ökoloogilist pole võimalik valida, siis peaks eelistama nende tootjate liha, kelle lehmad vähemalt suviti väljas viibivad ning rohtu söövad.

Kartul - ka siin on võimalik vähese raha eest paljugi ära teha. Kartul on juurvili, mille kasvatamisel kasutatakse väga palju tehisväetisi ning tõrjeaineid.

Autor: Kaaluabi. ee, Rivo Sarapik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700