Test: lihtsameelne lõunataja Varblase vesipiibukohvikus

Tagantjärele targana saan aru, et Varblase kohvikusse lõunale minek oli püha lihtsameelsus, see pole söömise koht. Vabadussamba kõrval asuva terrassi tugevaks küljeks on kokteilid, vesipiip ja suure ekraani jalka.

 Varblane ehk teise nimega Metaxa Päikeselounge on Club Privé väliterrass. Mina, narr, läksin sinna aga salatit ja praadi sööma ning kutsusin isegi oma Ameerikast koju käima tulnud sõbra kaasa. Pealtnäha ju hubane koht – mugav mööbel, pehmed padjad, parajalt varju, hõrgutav grillilõhn. Grill ja sushi on kaks liini, mida Varblane ajab. Valisime grilli, sest nagu öeldud, tuli sellelt hõrgutavat lõhna. Hea valik, võin tagantjärgi kinnitada – Varblase grillmeister oma tööd tunneb, nii sea- kui kanafilee oli oskuslikult tehtud, parajalt mahlakad, sobivas küpsusastmes, aga kõik muu, mis liha ümber käis, oli hämmastav.

Valisin menüüs pakutud neljast-viiest salatist välja mozzarella-tomati-basiilikusalati ja pea- ehk grilliroogadest vürtsikas marinaadis seafilee. Üllatus  number üks– need toodi lauale ühel taldrikul ja üllatus number kaks – basiilik, mida mina ja vist ka paljud teised peavad maitsetaimeks, on Varblases salatimaterjaliks. Nii et mozzarella-tomatisalati asemel oli tegemist basiilikusalatiga, millel lisandiks mõned kirsstomatid ja mozzarellapallid. 

Niisiis koosnes minu lõunasöök äädikakastmega maitsestatud basiilikust, mõnest tomatist, natukesest mozzarellast, teravvürtsika maitsestusega sealihast, viilust mustast leivast ja kahest kastmest, mis kausikestega taldrikuservale paigutatud. Ühes hapukoore-tillikaste ja teises taipärane magus tšillikaste.

„Sööki ja jooki leidub Varblasel igale maitsele,“ lubab kodulehekülg. Aga miks peaks need maitsed kõik ühele taldrikule kokku panema? Justkui luik, haug ja vähk vedasid salat, soust ja liha igaüks ise suunas. Basiilikusalat oli minu jaoks liiga julge uuendus, see jäi söömata. Proovisin tulise maitsestusega sealiha hapukoorega – ei sobi. Proovisin vürtsikat sealiha magusa tšillikastmega – jälle ei sobi. Proovisin vürtsikat liha basiilikulehega täiendada – ikka ei sobi. Ainult mustal leival oli hea klapp nii koorekastme kui sealihaga ja tomatit-mozzarellat andis ka salatist välja noppida.

Tükk leiba, koore- ja tšillikaste on Varblase universaal, need täiendasid ka lauakaaslase kanafileed. Lisandite osa täitis üksik salatileht. Kokkuvõttes läks tal aga paremini, kana klappis tšillikastmega kenasti, musta leiba ampsab eestlane iga asja kõrvale ja isegi natuke romantiline oli südalinna terrassil jaanipäevamaitseid taasmeenutada.  Kõrvale jõime linna kalleimat vett – üks klaasitäis kaks eurot.

Õnneks on südalinnas piisavalt kohti, kust lohutust otsida. Nii lõpetasimegi Varblase lõuna hoopis ühes teises kohvikus brüleekreemikoogi ja oivaliselt lõhnava cappuccinoga. Aga see on juba uus jutt.

 

Varblase terrass

Toit: 3

Teenindus: 5

Interjöör: 7

Aadress: Harju 6, Tallinn

Telefon: 56 256 444

Avatud: 10-03

Pearoogade hinnavahemik: 3.50-10 eurot

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara