Kui head töötajad noored on?

Ettevõtete kogemusi tööle palgatud noortega on nii positiivseid kui negatiivseid.

Jaekaubandusekett Maxima pakub noortele võimalust suvel kaupluses töötades taskuraha teenida ning antud valdkonnas kogemusi ning teadmisi omandada. Makstav töötasu on võrdne samal ametikohal põhitöökohaga töötavate kolleegidega .

Avalike suhete juhi Erkki Erilaidi sõnul võtavad nad tööle alates 17aastaseid noori. “Kandidaate suvistele töökohtadele on palju. Esimesed CV hakkavad laekuma juba kevade algusest, “ rääkis Erilaid suviste töökohtade populaarsusest.

´Peamiselt otsitakse tööd suuremates linnades. “Tallinnas on sooviavalduse saatnud 140,” lisas ta. Suurem osa noortest saab tööd saalis kauba paigutajana.

Erilaidi sõnul on ettevõttel noortega seni valdavalt positiivne kogemus. “ Kogemuse põhjal tuleb kinnitada, et noored on kohuse- ja vastutustundlikud ning omandavad tööoskused kiiresti . Kaupluste juhatajad on olnud suviste kolleegidega väga rahul, “ kiitis Erilaid.

Paraku ei ole kõik kogemused noorte tööjõu rakendamisel positiivsed. Anonüümsust palunud põllumajandussaaduste müügiga tegelev ettevõte, kes pakub noortele suveks teenimisvõimalust, tõdeb, et mitte kõik noored ei ole kohusetundlikud ega usaldusväärsed. Viimaste hulk paistab üha teravamini silma.

Personalijuhi sõnul on ta kokku puutunud töötajatega, kellel puudub igasugune vastutustunne. Need on enamjaolt noored, kes elavad kodus vanematega. Neil puudub konkreetne vajadus elatist teenida ning see peegeldub ka nende suhtumises.

Tüüpiliselt rikutakse töölepingut tööle mitte ilmumisega. Põhjusteks tuuakse haigestumise, pea- ja kõhuvalud jne. Tavalised on ka südaöised sõnumid teatamaks, et järgmisel päeval tööle ei jõuta. Samuti pole haruldane lihtsalt kadumine, kus telefonile ega elektronkirjadele ei vastata.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Hille Tressum

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine