Kui head töötajad noored on?

Ettevõtete kogemusi tööle palgatud noortega on nii positiivseid kui negatiivseid.

Jaekaubandusekett Maxima pakub noortele võimalust suvel kaupluses töötades taskuraha teenida ning antud valdkonnas kogemusi ning teadmisi omandada. Makstav töötasu on võrdne samal ametikohal põhitöökohaga töötavate kolleegidega .

Avalike suhete juhi Erkki Erilaidi sõnul võtavad nad tööle alates 17aastaseid noori. “Kandidaate suvistele töökohtadele on palju. Esimesed CV hakkavad laekuma juba kevade algusest, “ rääkis Erilaid suviste töökohtade populaarsusest.

´Peamiselt otsitakse tööd suuremates linnades. “Tallinnas on sooviavalduse saatnud 140,” lisas ta. Suurem osa noortest saab tööd saalis kauba paigutajana.

Erilaidi sõnul on ettevõttel noortega seni valdavalt positiivne kogemus. “ Kogemuse põhjal tuleb kinnitada, et noored on kohuse- ja vastutustundlikud ning omandavad tööoskused kiiresti . Kaupluste juhatajad on olnud suviste kolleegidega väga rahul, “ kiitis Erilaid.

Paraku ei ole kõik kogemused noorte tööjõu rakendamisel positiivsed. Anonüümsust palunud põllumajandussaaduste müügiga tegelev ettevõte, kes pakub noortele suveks teenimisvõimalust, tõdeb, et mitte kõik noored ei ole kohusetundlikud ega usaldusväärsed. Viimaste hulk paistab üha teravamini silma.

Personalijuhi sõnul on ta kokku puutunud töötajatega, kellel puudub igasugune vastutustunne. Need on enamjaolt noored, kes elavad kodus vanematega. Neil puudub konkreetne vajadus elatist teenida ning see peegeldub ka nende suhtumises.

Tüüpiliselt rikutakse töölepingut tööle mitte ilmumisega. Põhjusteks tuuakse haigestumise, pea- ja kõhuvalud jne. Tavalised on ka südaöised sõnumid teatamaks, et järgmisel päeval tööle ei jõuta. Samuti pole haruldane lihtsalt kadumine, kus telefonile ega elektronkirjadele ei vastata.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Hille Tressum

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara