8. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti sai viisavabaduse Brasiiliaga

Oktoobrist saavad Eesti kodanikud reisida viisavabalt Brasiiliasse.

Eesti kodanikud saavad turismi ja äri eesmärkidel reisida Brasiiliasse alates 1. oktoobrist viisavabalt ning viibida seal viisavabalt kuni kolm kuud poole aasta jooksul, teatas välisministeerium.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on viisavabaduse saavutamiseks järgmiste suveolümpiamängude korraldajamaa Brasiiliaga pikalt tegutsetud. „Lõpuks on Euroopa Liidu ja Brasiilia vaheline viisavabaduslepe ka Brasiilia parlamendis ratifitseeritud ning Eesti kodanikele on tagatud viisavaba pääs Brasiiliasse,“ ütles Paet.

Paeti sõnul käivad kõnelused Tai ja Pärsia lahe piirkonna riikidega, et need loobuksid Eesti kodanike suhtes viisanõudest.

Lisaks Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriikidele on Eesti kodanikel võimalik viisavabalt reisida veel järgmistesse riikidesse: Albaania, Ameerika Ühendriigid, Andorra, Anguilla, Antigua ja Barbuda, Argentina, Aruba, Austraalia, Bahama, Barbados, Belize, Bermuda, Boliivia, Bosnia ja Hertsegoviina, Botswana, Briti Neitsisaared, Brunei, Colombia, Costa Rica, Dominica Ühendus, Dominikaani Vabariik, Ecuador, El Salvador, Falklandi saared, Fidži, Filipiinid, Georgia, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Haiti, Honduras, Hongkong, Macau, Horvaatia, Iisrael, Jaapan, Kanada, Kiribati, Korea Vabariik, Kosovo, Kõrgõzstan, Makedoonia, Malaisia, Maroko, Martinique, Mauritius, Mayotte, Mehhiko, Moldova, Monaco, Montenegro, Montserrat, Nicaragua, Niue, Panama, Paraguay, Peruu, Prantsuse Guajaana, Prantsuse Lõunaalad, Prantsuse Polüneesia, Puerto Rico, Réunion, Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, San Marino, Saint Vincent ja Grenadiinid, Saint Pierre ja Miqueloni, Seišellid, Serbia, Singapur, Svaasimaa, Svalbard ja Jan Mayen, Taiwan, Trinidad ja Tobago, Tšiili, Tuneesia, Turks ja Caicos, Türgi, Ukraina, Uruguay, Uus-Kaledoonia, Uus-Meremaa, Vanuatu, Vatikan, Venezuela ning Wallis ja Futuna.

 

Autor: Rivo Sarapik, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700