9. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Coca-Cola HBC: noorte palkamisel võivad takistuseks olla ebareaalsed ootused

Coca-Cola HBC Eesti avalike suhete juhi Piret Jaaksi sõnul on noored särasilmsed ja innustatud tööjõud. Nii nagu vanemate kandideerijate puhul võivad ka noorte puhul saada takistuseks ebarealistlikud ootused. 

Karastusjookidega tegeleva ettevõtte Coca-Cola HBCs hetkel alaealisi tööl ei ole, küll aga palju motiveeritud noori.

Avalike suhete juhi Piret Jaaksi sõnul on noore värbamise puhul olulisim aspekt see, millised on noore inimese suhtumine ja väärtushinnangud. Jaksi sõnul sobivad kogenematutele ning praktikata noorele esialgu väiksema koormusega praktilised töökohad.  “Meie ettevõte pakub noortele ka praktikohti, kust inimesel on heade töötulemuste korral võimalik põhitöökohaga tööle saada, “ rääkis Jaaks.

Avalike suhete juhi sõnul on üsna tavapärane, et noori kes on mitmel järjestikusel suvel ettevõttes tööl käinud hiljem alaliselt tööle vormistatakse.

"Meie Baltikumi finantsanalüütik, kes esialgu finantsosakonnas praktikandina oma teadmisi proovile pani töötab nüüd analüütikuna juba mitmendat aastat. Või Baltikumi kompensatsiooni ja soodustuste alljuht, kes käis suvel personaliosakonnas oma praktikatööd tegemas, hiljem tuli ettevõttesse koolitusmeeskonda Baltikumi tasandil koolituste koordineerimise ametisse ja nüüd on liikunud rohkem analüütilise ja numbrilist võimekust nõudvale töökohale. Neid näiteid võiks tuua veelgi,” rääkis Jaaks.

Edukal kandidaadil on reaalsed ootused

Tema sõnul on noored väga särasilmsed ja innustatud tööjõud. Tööle värbamise puhul  mängib rolli noore suhtumine töösse ja töötegemisse ning omandatud teadmised ja oskused. Samuti motiveeritus.

“Nii nagu iga kandideerija puhul võivad ka noorte puhul saada takistuseks ebarealistlikud ootused. Inimeste, meeskonna juhtimine ei olegi nii lihtne, kui paljud julged noored kipuvad alguses ekslikult arvama ning võivad enda kogemust üle hinnata,” märkis Jaaks.

Autor: Urve Vilk, Hille Tressum

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700