Batman päästab maailma börsisulide käest

Uus Batmani film on sünge ja natuke masendav, aga samas ilus ja positiivne, sest maailm saab tempokalt ja heade eriefektide abil jõhkardite käest päästetud.

Minu esimene kokkupuude Batmani ja tema kaaslase Robiniga toimus 1980. aastate lõpul, kui 60ndatel tehtud sarja näidati Soome televisioonis. Batmanil olid hallid retuusid ja äge auto, mis ilmselgelt olid muude põhjuste seas olulised tegurid, miks ma sain kohe aru, et Batmanil tuleb silma peal hoida.

Viimased Batmani filmid on kirge kurikaeltega võitleva ja salapärast keepi kandva superkangelase vastu aina kasvatanud. Mõte sellest, et kusagil on rikas kaitseingel... vabandust, nahkhiir, kelle elu peamine eesmärk on kaitsta maailma korrumpeerunud pättide eest, on lihtsalt piisavalt jabur, et olla suurepärane. Eriti kui kangelastegusid aitavad teha abividinad, autod, helikopteriteks moonduvad mootorrattad ja eriefektid.

Seekord on Batmani võitlus kuidagi eriti päevakajaline – kurikaelad üritavad murda valitsevat maailmakorda. Nad saboteerivad börsi, teevad rikaste taskud tühjaks ja tõukavad nad pikema jututa õhukesele jõejääle surema. Batman visatakse aga vangikongi mädanema, et pättide boss Bane (või nii meile tundub) saaks oma kambaga segamatult linna terroriseerida. Pole ilmselt tarvis öelda, et Batman põgeneb ja päästab maailma, aga ta teeb seda tempokalt ja nauditavalt.

Muidugi ei tasu loota, et see ongi väljareklaamitud suur finaal, et Batman tõesti sureb või läheb pensionile. Milline normaalne majanduslikult mõtlev stuudiojuht lubaks ära tappa sellise rahamasina nagu Batman, kel on popkultuuris mängida niivõrd oluline ja mütoloogiline osa? Nii et ärge muretsege, küll tuleb paari aasta pärast ekraanile ka järgmine Batmani film. Võib-olla näeb seal isegi Batmani.

 “Pimeduse rüütli tagasitulek"

9/10

Lavastaja: Christopher Nolan

Osatäitjad: Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Michael Caine, Liam Neeson, Marion Cotillard

Kinodes alates 27. juulist

Osale arutelus

  • Urve Vilk, Liis Kängsepp ja Joosep Laik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

02. aprill 2018

Uudised

Teabevara