14. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stressist vabanemise strateegiad

21. sajandi meeletu töötempo juures seisavad paljud meist dilemma ees – teame, et oleme stressis, kuid tavaliselt oleme nii hõivatud, et isegi stressiga tegelemine näib tekitavat lisapingeid.

¦ Kui hilined sageli … Kui oled krooniline hilineja, kasuta lihtsaid ajajuhtimise tehnikaid. Iga päeva alguses pane paika eesmärgid ning delegeeri või eemalda vähem olulised või mittevajalikud ülesanded.

Planeeri oma päev mõistlikult ning säästa aega jooksvate ülesannete jaoks, näiteks telefonikõnedele või e-kirjadele vastamine. Kui kipud siiski hilinema, ei anna sa järelikult endale ülesannete täitmiseks piisavalt aega.

¦ Kui tunned end vihase või ärritatuna ... Mõtesta olukord ümber. Valed mõtted võivad sageli tekitada asjatut stressi. Küsi endalt, ega sa probleemi suuremaks ei mõtle, ennatlikke järeldusi ei tee ja asjadele liialt emotsionaalselt ei lähene. Selle

asemel et vihaselt ja impulsiivselt reageerida, võta aega ja peatu ning vali positiivne tegutsemisviis. Viimane toob sinu ellu kindlasti märksa vähem stressi.

¦ Kui oled ebakindel ja kardad ebaõnnestuda ... Küsi abi. Targad ja tugevad inimesed küsivad abi, kui nad seda vajavad. Kui probleem on tööalane, pöördu usaldusväärse kolleegi või mõistva ülemuse poole. Kui tegu on isikliku probleemiga, küsi nõu lähedaselt sõbralt.

¦ Kui oled ülekoormatud ... Korralda perekonna koosolek, et arutada, kes võiks mõned kohustused enda kanda võtta. Võimalusel palka koduabiline. Palu ülemuselt hingamisruumi, seni kuni oma asjadega mäele saad. Säästmaks aega, tee oma ostud internetis. Vaata kriitiliselt üle kõik oma tegevused ja loobu

mõningatest neist.

Loe pikemalt ajakirjast Personali Praktik.

Autor: Urve Vilk, Karen Schmidt

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700