Swed: kallinev kütus autole maksab peredele sadu eurosid

Bensiini kallinemine viib perede eelarvest sõltuvalt autost ja päevasest kilometraažist sadu lisaeurosid kuus.

Viimase viie aastaga on bensiini liitri hind keskmiselt kolmandiku võrra kasvanud ning tähendab inimestele, kellel kulub päevas sõiduks 30 kilomeetrit, pea 300 euro võrra suuremat kulu aastas, teatab Swedbanki Eraisikute Rahaasjate Teabekeskus.

“Kui 2008. aastal kulus 30 kilomeetrit päevas sõitnud perel kütusele E95 kuiselt umbkaudu 80 eurot, siis tänavu augustikuus on see summa juba veerandi võrra suurem, ehk veidi rohkem kui 100 eurot,” ütles Swedbanki Eraisikute Rahaasjade teabekeskuse juht Anne Sägi.

Kuigi kütusehinnad on olnud tänavu aprillist juulini langustrendis, on aastataguse augustiga võrreldes hinnad tõusnud - E95 12 ning diiselkütus 13 eurosenti liiter. Tänavu aasta augustis ostetud bensiinihind on kolme aastaga kasvanud 35% ja diiselkütuse hind 42%.

“Näiteks 10-sendise hinnatõusu puhul suureneb 30 kilomeetrit päevas sõitva pere kütusekulu aastas ligi 88 euro võrra, 20-sendise hinnatõusu puhul aga juba 175 euro võrra,” lisas Anne Sägi.

Arvestades lühemaid distantse linnas, mispuhul on kütusekulu suurem kui pikematel sõitudel, saab autoga, mille kütusekulu on keskmiselt kaheksa liitrit 100 kilomeetri kohta, sõita tänasel päeval kütusega E95 10 kilomeetrit päevas, makstes orienteeruvalt 34 eurot kuus ning 408 eurot aastas.

Samaväärse kilometraažiga sõidu eest pidi aga aasta tagasi maksma ca 30 eurot kuus ja 370 eurot aastas.

Auto puhul, millega sõidetakse päevas 100 kilomeetrit, võib täiendav kulu eelmise aastaga võrreldes 350 eurot.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara