Mihkel Rõuk: isiklik elu töötajale varasemast olulisem

Eurex Capital ASi esimehe Mihkel Rõugu sõnul tehti varem tööd rohkem raha pärast, täna aga on olulisemaks muutunud isiklik elu ja vaba aeg. Seetõttu on töötajate motiveerimine muutunud keerulisemaks.


"Töösuhted on aja jooksul muutunud. Kui varem tehti tööd pigem raha pärast, siis täna on muutunud olulisemaks isiklik elu ja isiklik aeg," rääkis Rõuk. Seetõttu on töötajate motiveerimine muutunud tööandjale keerulisemaks ning eeldab suuremat paindlikkust.

"Puhkusegraafikute koostamisel arvestame küll töötajate soovidega, kuid püüame vältida sellise puhkusegraafiku koostamist, kus paljude töötajate puhkused kuhjuks väga lühikese perioodi peale. Kui töötajate puhkused on pikema aja peale hajutatud, siis aitab puhkuselt naasvat töötajat uuesti töösse süveneda ees ootav tööhoos kollektiiv. Kui paljud töötajad tuleksid korraga puhkuselt, siis oleks puhkuselt naasmisel üldise motivatsiooni kõrgel hoidmine oluliselt keerulisem," rääkis ta.

Paratamatult on tema sõnul isegi puhkuste hajutamise korral puhkusel viibivate töötajate osakaal suurem suvekuudel. "Et töötajatel jätkuks särtsu ka suve lõpus tööd teha, siis planeerime uusi projekte ja alustame arendustöödega just sügisel. See muudab puhkuselt tööle tuleku töötaja jaoks huvitavamaks ja ta ei mõtle stiilis – pean hakkama jälle sama tööd tegema, mis enne," lisas Rõuk.

"Olen tähele pannud, et nii töötajatele kui ka endale mõjub hästi peale puhkust tihedam suhtlemine – teadete edastamine näost-näkku, koosolekute korraldamine jne. Kuna kontoritöötajate suhtlus toimub enamasti meili teel, siis selline isiklikum suhtlemine aitab paremini saavutada töötahet. Käesoleval aastal on meil ka töötajate suvepäevad planeeritud suve lõppu, ehk aitab puhkuseperioodi lõpus toimuv ühine ajaveetmine tööellu paremini sisse elada," selgitas Rõuk.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ain Kivesti

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine