Riia sügis algab suurejoonelise toidunädalaga

Septembri alguses Riias toimuva gastronoomiafestivali raames on linnakodanikel ja külalistel võimalus maitsta tipprestoranide hõrgutisi äärmiselt taskukohase hinnaga. Samal ajal aset leidval Baltikumi suurimal toidumessil „Riga Food 2012“ tutvustavad oma kaupu ka Eesti tootjad.

“Gastronoomiafestivali eesmärk on edendada väljas einestamise kultuuri ning purustada müüt, et see maksab terve varanduse”, ütles Läti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Santa Graikste.

Nii avanebki soovijatel ainulaadne võimalus külastada 1.-9. septembrini Riia hinnatumaid restorane, kohvikuid ja baare ning nautida sealse toitlustuse kõrget taset ning külalislahkust tavapärasest oluliselt soodsama tasu eest. Festival koondab 33 Riia parimat restorani, pubi, kohvikut ja pitsabaari.

Gastronoomiafestivaliga samaaegselt toimub 5.-8. septembrini Kipsala messikeskuses Baltikumi suurim toidumess “Riga Food 2012”, kus osaleb enam kui 500 ettevõtet 35-st erinevast riigist. Eesti ettevõtetest osalevad messil Pajumäe talu, Taarapõllu talu, Mahetark OÜ ja DGM Shipping.

Messil avaneb külastajatel võimalus tutvuda esmaklassiliste toiduainete ja neid tootvate ettevõtete ning meistritega. Ühtlasi toimub arvukalt söögi- ning joogialaseid võistlusi, mille käigus selgitatakse muuhulgas välja maitsvaim mesi, leib ning või.

Riia on end tänavu välja reklaaminud Baltimaade toidupealinnana ning on suvehooaja kestel rõõmustanud külalisi rikkaliku sündmustekalendriga. „Kutsume sel aastal oma külalisi õppima tundma Läti toiduainete aastaringi. Nimelt lisavad Läti parimad kokad igal kuul restoranides menüüsse mõned erilised kohalikud tooted, mis kirjeldavad meie söömisharjumusi, maitset ja ellusuhtumist,“ ütles Riia Turismiarendusbüroo esindaja Guna Caune.

Detsembris kulmineeruva projekti „Vaimustavalt hõrk sihtkoht Riia, Baltimaade toidupealinn“ raames on linna restoranid tutvustanud kohalikke toiduaineid nagu kase- ja vahtramahl, metsaannid, kõrvits, Riia palsam jmt ootamatutes ja põnevates kooslustes.

Põhjalikku teavet Riia vaatamisväärsuste ja sündmustekalendri kohta leiab aadressilt www.LiveRiga.com.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara