31. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP restoranitest: Tallinna sadamaala hubase trahteri võrra taas rikkam

Tallinn on merelinn, aga mereäärseid restorane meil peaaegu et ei olegi. Mereäärseks ei saa ka uut Kochi trahterit pidada, küll aga sadamarestoraniks – D-terminalini on sealt ainult mõnisada meetrit.

Linna avamisest merele on juttu palju, tegusid aga vähe. Endiselt laiutab sadama ja linna vahel tühermaa ja kui kellelgi peaks tulema hull mõte südalinnast mere äärde jalutada, pole selleks korralikku kõnniteedki olemas. Aga siiski – juba on olemas Sadamaturg, City Marina restoran, Neh, mis Pädaste mõisa hõrgutised tallinlastele koju kätte toob, ja nüüd on ka Kochi Aidad – trahter, kohvituba ja galerii.

Hubane atmosfäär. Lootsi tänava üle-eelmise sajandi lõpust ja eelmise algusest pärinevad laohooned on kenasti korda tehtud ja sadamateemaga sobiva sisu saanud. Trahter on vägev: kaks korrust, oma pruulikoda, nädalalõputi moosekandid. Kellele meeldib Tallinna Beer House ja Tartu Püssirohukelder, sellele meeldib ka Kochi ­Aitade trahter.

Vägevate laudade ja pinkide kõrval on ka vähem vägevaid ehk kahele-kolmele parajaid istumiskohti. Nagu korralikule kõrtsile kohane on ruum hämar, aga pea igal laual põleb küünal ja see teeb pooltühja ruumi suhteliselt hubaseks. Sageli (et mitte öelda enamasti) on ju nii, et küünlajalad on olemas, aga neis pole küünlad või kui ongi, siis need ei põle.

Möödarääkivused toidukaardil. Menüüs on olemas nii konservatiivne kui ka liberaalne grupeering – on, mille vahel valida. Konservatiivile küüslauguleivad, liberaalile küüslaugune linnaseleib soolatud härjaliha, soolakurgi ja ürdivõiga. Konservatiivile pelmeenid hapukoorega, liberaalile krõmpsud seakõrvad. Konservatiivile seakoot hapukapsaga, liberaalile küpsetatud veisemaks peedikreemi ja maapirni-kartulipüreega.

Menüü lubab kokku head ja paremat, aga kõike lubatut täita ei jõuta. Lubatakse sooja ja krõbedat kartulikooki suitsulõhe, siiamarja ja hapukoorega, aga tegelikkuses oli krõbedus kuhugi (võib-olla mikrolaineahju?) ära kadunud. Lubatakse soolatud härjafileed juustu, vutimuna ja pihlakasiirupiga, aga siirup oli kaduma läinud, selle asemel oli natuke hapukoore-majoneesikastet. Veel lubatakse lambakotlettide juurde kõrvitsa-jogurtikreemi, selle asemel oli aga topsikene salatiga, kus leidus võib-olla ka kõrvitsat ja jogurtit, aga kindlasti mitte kreemi kujul.

Menüü sammu jagu tavatrahteritest eespool. Krõbedus on kartulikoogi juures hädavajalik, aga soolatud härjaliha oli maitsev ja mahlakas ning sai ka pihlakasiirupita hakkama. Samuti olid lambakotletid suurepärased (kuigi natuke väiksevõitu) ja said ülalnimetatud kreemita hakkama. Ainult seda üüratut kogust kartulit ei osanud nende kõrvale oodata – kartulit pole menüüs üldse mainitudki.

Lihtsamad asjad olid täpsemalt esitletud: lubatud härjasaba rammuleem põdralihapelmeenidega oli väga maitsev, samuti pakkus maitsemõnu Vana Tallinna lisandiga kamavaht.

Restaureerijad on vanade sadamaaitadega toredat tööd teinud ja linn on astunud suure sammu merele lähemale. Ka Kochi trahteri menüü on sammu jagu tavatrahterist eespool. Kui menüüs lubatu ükskord tegelikkuseks saab, võib tegemist olla päris mõnusa kohaga.

Kochi Aidad

Aadress: Lootsi 10,

Tallinn

Telefon: 666 7308

Avatud: P–E 8–23, R–L 8–01

21 punkti

toit

6/10

teenindus

7/10

interjöör

8/10

põhiroogade hinnad:

4,90–22,50 eurot

 

 

Autor: Urve Vilk, Heidi Vihma

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700