Äripäeva restoranitest: nii kaugel Prantsusmaast...

Köleri tänava alguse ilusas puumajas on jälle uus söögikoht, sedapuhku kohvik-creperie-restoran-baar, mis ise ennast Prantsuse-päraseks nimetab. Nime uuel söögikoha õieti polegi, selle asemel on aadress Köleri 2.

Sisekujundus on üldjoontes sama nagu maja enne asustanud Meie Maja nimelisel restoranil: lillelised tapeedid, hele ja kerge mööbel. Maja taga on sisehoov, mis vaatamata Narva maantee lähedusele suhteliselt müra- ja saastevaba tundub olevat.
Nagu öeldud, tahaks Köleri 2 olla korraga kohvik, restoran, creperie ja baar – vähemalt nii nad koduleheküljel teada annavad. Samast võib lugeda, et ollakse Prantsuse-pärane. Püüdsin minagi siis olla nii Prantsuse-pärane, kui suutsin: aperitiiviks Kir, eelroaks escargot, pearoa asemel (seda ei olegi) galett, magustoidu asemel (ka seda ei ole) krepp.

Igatsus toidulauas. Kir ehk Burgundia päritolu mustsõstralikööri-veinijook oleks olnud tore, kui sinna poleks uputatud igisäilivat kokteilikirssi, mis muidu maitsvale joogile sünteetilise lisamaitse andis. Viinamäeteod Porvintsi escargot’s olid küpsetatud küüslauguvõiga. Serveeritud olid need sedapuhku aga austrikarpidest!
Viinamäetigudega on mul oma asjad ajada – nimelt on nad minu Lõuna-Eestis asuva suvekodu aia täielikult enda omaks tunnistanud ja lasevad sealsel kraamil hea maitsta. Vastutasuks (või kättemaksuks) tellin neid igas restoranis, kus pontsakad ühe jalaga lihaloomad menüüs olemas on.
Tigu iseenesest ju mingi eriline kõhutäide ei ole, aga küüslauguvõi sisse kastmiseks oli Köleri 2s taldrikuserval vaid paar õhukest saiaviilu. Ei passinud see ürdi-juustumaitsestusega saia teosöögi kõrvale, hing ihkas hoopis korralikku
Prantsuse baquette’i. Igatsuseks see aga jäigi, saiakorvi lihtsalt ei olnud.

Krõbedad hinnad. Teise eelroana sai maitstud kitsejuustusalatit meega röstitud Kreeka pähklite, marineeritud punase peedi ja värske apelsiniga. See oli tore, hästi maitsestatud ja – mis veelgi olulisem – eriliselt mõnusa kitsejuustuga. Ainultjälle oleks natuke pikka Prantsuse saia juurde tahtnud...
Nii, restoranis käidud, eelroad maitstud ja kuna pearoogasid polnud, olid vaid lopsaka täidisega pannkoogid, siis edasi creperie’sse. Pannkoogid olid Köleri 2s õhukesed, täidised aga vägevad: singid ja juustud, kalad ja lihad. Vägevad olid ka
hinnad. Ainult õiget tasakaalu õhkõrna ümbrise ja lopsaka täidise vahel polnud veel üles leitud.
Nii galette complet? ehk singi, juustu ja munaga pannkook kui ka Parma singi ja kitsejuustuga galett olid liiga soolased, õhukesest pannkoogist polnud tugevale sisule parajat partnerit.

Prantsuse-pärasuse kesine koopia. Magusani jõudes läks olukord paremaks: Normandia krepp ehk kaneeliõunte ja jäätisega pannkook oli väga mõnus. Õunatäidis oli parajalt hapukas, jäätis magus, ainult seda oli kahvliga väikesest kausist väga raske kätte saada – jälle meenus lugu sellest, kuidas rebane kurel külas käis. Nimetatud pannkoogiga käis kaasas tuleshow: ettekanda valas põleva kalvadose laua juures pannkoogile. Päike paistis, mistõttu leeki me ei näinud, aga aksessuaarid ja protseduur olid vägevad.
Prantsuse kulinaaria kirgliku austajana ei leidnud ma Köleri 2st peale õhukeste pannkookide midagi Prantsuse-pärast. Isegi prantslaste armastatud aniisimaitseline naps absint oli kodulehel “apsint”.

Köleri 2
Aadress: Köleri 2, Tallinn
Telefon: 600 5688
Avatud: E–N 10–23, R–L
10–01, P 10–21 17

Punkte: 16

TOIT
3/10
TEENINDUS
6/10
INTERJÖÖR
7/10

PÕHIROOGADE HINNAD:
5,50–13,50 eurot

 

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara