Puhkuselaiskusest vabanemine

Suvepuhkusest on saanud mõnus mälestus. Kindlasti plaanisid enne puhkust, et välja teenitud vaba aeg sisaldab ka palju treeninguid, kuid tihti jääbki see vaid plaaniks. Nüüd sügisel on õige aeg seada omale uued eesmärgid, mille poole püüelda.  Järgnevalt mõned nipid, kuidas algus enda jaoks võimalikult lihtsaks teha ning vorm taastada.

Samas võib suvine laiskus olla ka motiveeriv, sest sead omale uued eesmärgid, mille poole püüelda.  Järgnevalt mõned nipid, kuidas algus enda jaoks võimalikult lihtsaks teha ning vorm taastada.

Otsusta

Leia endas üles soov tervisliku eluviisiga alustamiseks. Mõtle reaalselt läbi mitu korda ning kui pikki treeninguid oled võimeline füüsiliselt tegema ning oma päevakavasse mahutama. Ära pinguta üle, kuid samas väldi ka võimete alahindamist. Pane tulevased treeningud seejärel oma kalendrisse kirja ning pea neist kinni.

Alusta aeglaselt

Ole enda vastu õrn. Treeningutega uuesti alustamine on juba iseenesest nii suur otsus, et sul ei ole vaja näidata ei endale ega ka teistele, et suudad lisaks veel rekordeid lüüa. Vormi jõuad sa pikaajalise pingutuse toel. Nüüd on kõige olulisem alustada ning saavutada treeningutes regulaarsus.

Väldi vigastusi

Lihtne on enda suutlikkust esmalt ülehinnata - nii on vigastused kerged tulema. Seepärast on oluline alustada rahulikult unustamata sealjuures soendust. Ühenda soovitavalt jõutreening painduvusharjutustega.

Treeni ka halva ilmaga

Päikesepaistelistel õhtutel on lihtne välja trenni minna, kuid vihmaste ilmade korral tundub diivan kindlasti ahvatlevam. Mõtle, et halva ilmaga tehtud treeningud on veelgi olulisemad. Võta MP3-mängija mõnusa muusikaga kaasa ning kuula treeningu ajal motiveerivat meloodiat. Kui sellise ilmaga treeninguga hakkama saad, tunned end pärast tõelise võitjana.

Leia omale trennisõbrad

Enamik meist eelistab teiste inimestega suhelda ning liikuda. Liikudes ja suheldes koos, on võit mitmekordne. Uuri seepärast oma sõpradelt, kes on füüsiliselt umbes samas vormis, kas leiate mõned korrad nädalas koos treenimiseks. Botaseid on alati lihtsam jalga panna, kui sõber juba ootab.

Mõtle pikaajaliselt

Algne treening paneb põhja edasisele. Mida rohkem treenid, seda lihtsamaks ja lõbusamaks füüsiline koormus muutub. Kõik treeningud, mida nüüd teed, mõjutavad sinu edaspidist head enesetunnet. Mõtle seepärast tulevikule ning kiirusta aeglaselt.

Sea omale eesmärgid

Kui oled paar nädalat järjest treeninud, tulevad soov ning uued eesmärgid juba iseenesest. Haara sellest inspiratsioonist kinni ning leia enda jaoks võistlusi, millest soovid osa võtta. Kui need on eesmärgina silme ees, muutub iga treening lihtsamaks ning motivatsioon on varnast võtta.

Naudi

Liikumine on loomulik tegevus - see paneb meid end hästi tundma. Loomulikult kuulub siia hulka ka higi, kõrge pulss ja pingutus, et keha täituks endorfiinidega, kuid ära unusta kõige selle kõrval protsessi nautimast. Iga samm on teekond parema vormi suunas ning sina oled sellega algust teinud.

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja, Kirjutab www.kaaluabi.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine