13. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raha kogutakse üha noorematele lastele

SEB statistika näitab, et alates 1995. aastast kuni tänaseni on vanema keskmine vanus lastekindlustuse sõlmimise ajal jäänud stabiilselt 33. eluaasta juurde. Aastatega on lapse keskmine vanus, kui vanem talle  kogumiskindlustuse laseb vormistada, pea poole võrra vähenenud.

„Tendents, kus vanemad alustavad järjest noorematele lastele kogumist, on kindlustusturul täiesti märgatav. Kui 90ndatel ootasid lapsevanemad lapse kuuenda eluaastani ja siis hakati mõtlema lapse haridusele, unistustele ja tuleviku majanduslikule heaolule, siis nüüd on laste tulevikuks kogumine igapäevaste finantsprioriteetide seas tõusnud kõrgemale positsioonile. Lastele tehakse lastekindlustus keskmiselt 3,5 aastaselt,“ selgitas SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Samuti näitab statistika, et läbi aastate on naised aktiivsemad laste tuleviku rahapuhvri kogujad kui mehed. Märkimisväärselt langes meeste osakaal lastele kogumislepingute sõlmimisel majandussurutise aegadel, kuid viimase pooleteise aasta jooksul, mil majandus on näidanud paremusemärke, on taas meeste osakaal oma laste kindlustamise juures tõusnud.

SEB kevadisest üle-baltilisest kindlustatuse uuringust selgus, et 38% uuringus osalenud eestlastest alustavad laste tarbeks kogumist kohe peale lapse sündi ja 14% enne kooli minekut.  35% vastanutest paneb igakuisel lapse tarbeks kõrvale kuni 15 eurot, 45% eestlastest panevad lapse kogumiskontole 15 euro ja 30 euro vahel. Uuringus osalenud eestlastest 81% kogub eesmärgil, et laste kõrgkooli õpinguteks minev raha oleks tagatud.

Autor: Tiive Murdoja, Kristi Malmberg

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700