Hooli tervisest ja liitu „Sööme ära!“ aktsiooniga

Tervise Arengu Instituut alustab tänasest üldrahvalikku aktsiooni „Sööme ära!“, mille eesmärk on meelde tuletada soovitust süüa päevas vähemalt 5 portsjonit ehk 5 peotäit puu- ja köögivilju ning näidata, et paljude jaoks keerulisena näiva ülesande täitmine ei olegi tegelikkuses nii vaevaline, kuid on tervise seisukohast väga oluline.

„Aktsiooniga soovime tervise edendamisse kaasata kõik Eestimaa elanikud, et selgitada välja enim puu- ja köögivilju söövam kodupaik,“ lausus Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi. „Kõik, kes tahavad aidata oma kodukandil saada piirkonnaks, kus elab enim puu- ja köögivilju söövaid inimesi, saavad seda teha veebilehel toitumine.ee.“

Puu- ja köögiviljade söömine on üks tervisliku toitumise põhilistest näitajatest. Samas näitab Tervise Arengu Instituudi uuring, et viis ja enam portsjonit sööb igapäevaselt vaid 10% inimestest. 24% inimestest ei söö igapäevaselt üldse puu- ja köögivilju ning pooled Eesti inimestest (49%) söövad ainult ühe või kaks portsjonit puu- või köögivilju päevas.

“Puu- ja köögivilju on tarvis süüa, sest nad sisaldavad palju vett, vitamiine, mineraalaineid, kiudaineid ja fütotoitaineid, mis aitavad vältida erinevaid haigusi,” selgitas Tagli Pitsi. “Need erinevad ained toimivad näiteks antioksüdantidena, suurendades organismi vastupanuvõimet ja toetades immuunsüsteemi, nad aitavad alandada vere kolesteroolitaset ning vererõhku, osadel ainetel on jällegi antibakteriaalsed omadused.”

Pitsi lisas, et seekordne kampaania on astunud sammukese edasi ning eesmärgiga lihtsustada viie peotäie soovituse järgimist, pakuvad kampaaniale „Sööme ära!“ tuge erinevad toitlustusasutused üle Eesti, samuti suuremad toidukaupluste ketid, kes kõik teevad soovitusliku puu- ja köögiviljade koguse kättesaamise lihtsamaks ja soodsamaks. Lisaks pakuvad põnevate puu- ja köögiviljaroogade retseptide näol inspiratsiooni kolm tuntud toiduvalmistajat – toidublogijad Ragne Värk ja Silja Luide ning restoran Mamo perenaine Margit Härma. Suuremate jaekettide köögiviljalettidesse on püstitatud ka Oilio salatibuffet püstakud, kus on olemas vajalikud toorained ja õpetused salatikastmete valmistamiseks.

Lisainfo lugemiseks ja aktsiooniga liitumiseks kliki siia.

Osale arutelus

  • Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara