Oktoobrist alustab tööelu infoportaal

Oktoobris alustab tegevust uus tööelu portaal. Portaal hakkab käsitlema tööelu vajalikke punkte ning pakkuma ettevõtjale ning töötajale olulist informatsiooni.

Valmiv suurprojekt on koostöös Sotsiaalministeeriumi, Tööinspektsiooni, Tervise Arengu Instituudi ja Terviseametiga ning koondab enda alla tööelu informatsiooni.

Portaalis on eraldi teemakeskkondadena nii töösuhete kui töökeskkonna info. „Valmiv portaal pole ühegi ametkonna alluvuses veebileht, vaid iseseisev keskkond. Sooviga käsitleda tööelu vajalikke punkte ning pakkuda ettevõtjale ja töötajale olulist informatsiooni”, ütles Tööinspektsiooni teabepeaspetsialist Berit Nuka „Valmiva portaali nimi on: www.tööelu.ee ja leitav on ka ilma täpitähtedeta”, lisas Nuka.

Tööelu portaali tulevad ka tegevusalade juhendid, mis on sarnane Taanis kasutusel olevale süsteemile. Praegu on planeeritud kirjeldada 36 tegevusala, näiteks ehitus, meditsiin jpt. Tegevusalade juhendid pakuvad valdkonnapõhist infot,  mida arvestada ja teada, et paremini töökeskkonnaalast tööd organiseerida.
Eraldi tuleb portaali ürituste ja teabepäevade info üle kogu Eesti. Hiljem lisanduvad koolitused ja teenusepakkujate koondandmed. Nurga rõhutas, et tööelu portaali on just töökeskkonnaspetsialistile suunatud, näiteks vajadusel saab tulevikus leida töökeskkonnaarstide, tööhügeenikute ja tööpsühholoogide kontakte. 

Teine infoportaal Tööbik lisandub hiljemalt uuel aastal ning on tööelu portaali üks osa ja mõeldus töökeskkonna teemalise veebilehena. Tööbiku keskkond võimaldab siduda konkreetsed inimesed kindla ettevõttega ja näitab ära võimalikud ohutegurid, mis seda inimest selles ametikohal võivad mõjutada. Võimalik on osa tegevusi siduda kindla inimese nimega. Süsteem hakkab infot andma näiteks isikukaitsevahendite kohta, mida konkreetse töö tegija vajab. Tööbik on töökeskkonna spetsialistile abistav vahend, aidates hallata puhtpraktiliste vahenditega tööohutuse mitmekülgset teemat. Tööbiku kaudu saab töötaja ennast sisse logida ja näha enda kohta infot. Näiteks, millised tegevused on planeeritud tööohutuse tagamisel temaga. Kui tegevusena on kirjas, et töötaja peab minema tervisekontrolli ja ta pole sinna veel suunatud, saab töötaja, omades seda informatsiooni, juba ise tööandjale meelde tuletada vajalikku tegevust.

Osale arutelus

 • Juuli Laanemets, Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Kuninglik Saku mõis – pealinnast vaid 11 km kaugusel

Tallinnast vaid 11 km kaugusel rohelusse mattunud Saku mõis sobib suurepäraselt nii koosolekute, seminaride, konverentside kui firmapidude korraldamiseks. Väärika ajalooga Saku mõisa peahoone pärineb 1820. aastast ning on oma rikkaliku-luksusliku dekoori ja laemaalingutega üks Eesti kaunimaid.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara