ÄP restoranitest: kulinaarne Tartu avardab uhkelt ja hästi oma piire

Tartusse Raatuse ja Uue tänava nurgale söögikohtade poolesthõredasse piirkonda tekkinud restorani-lounge’i Blackberry menüü on kokku pandud asjatundlikult – hamba alla peaks sealt leidma head-paremat igaüks.

Nagu ma tartlaste hulgas väikest taustauuringut tehes kuulsin, on noor põlvkond sohvabaari üles leidnud ja see on in. Üles tundub olevat leitud ka restoran – sellist suurt ja lustlikku vanemate daamide eesti-vene segarahvusest seltskonda kui Blackberrys ühel pühapäevasel pärastlõunal pole minu silmad veel näinud.
Restorani kontseptsioon on slaavipärane: art déco’like viidetega sisekujundust täiendab teleriekraan, klassikalist Euroopa kööki aga suši. Õnneks oli teleril hääl maha keeratud ning tegelikult ei olnud Jaapan sellest Lõuna-Eesti-hõngulisest Jaapani rahvusroast kaugemal kui mujal Eestimaal.
Meie kodumaine suši annab enamasti alust pigem kulinaarfilosoofilisteks mõtisklusteks kui toiduelamusteks, nii ka Blackberrys, aga pähklikastmega vetikasalat ja miso-supp olid heal tasemel.



Omamoodi paarid. Kohalikud klassikalise Euroopa köögi töötlused olid märksa huvitavamad: vitello tonnato’t ehk tuunikalaga veiseliha täiendas pastinaak, kammkarpi juurselleri ja rohelise õuna kreem, mereannipastal oli kookosekaste, veiseprae lisandiks bataadikreem ja pak choi ning karbonaadil marineeritud põldmarjad. Sic! Blackberry, mis on ju eesti keeles “põldmari”, ainsaks ülesastumiskohaks jäigi vaid seapraad.
Lõhe-carpaccio jõudis lauda nii kiirelt, et jääkirme polnud kalalt veel sulada jõudnud. Kui jää enam hamba all ei krõbisenud, oli tegemist kenasti maitsestatud roaga, mida täiendasid soe saiake ja parajalt pehmena lauale jõudnud maitsevõi. Muide, määrimiskonsistentsis või on restoranis täielik haruldus, enamasti on see
külmkapikülm.
Rõõmu tegi ka kalaroog, siiafilee krevetikastmes koos vokitud köögiviljadega. Kastet nimetas menüü ettevaatlikult aromaatseks ja seda ta oli. Tooni andis safran, minu lemmik.
Safraniga on lihtne alt minna: liigne ettevaatlikkus ei lase sellel esile tõusta, kui aga liiast saab, jätkub järelmaitset mitmeks tunniks, mõnikord ka järgmiseks päevaks. Blackberry kokad tulid selle tasakaalus hoidmisega toime ja tulemus oli suurepärane.

Asjatundlikult koostatud menüü. Ka pardifilee oli korralik, eriti meeldisid mulle selle lisandid: grillitud tomatid, vokitud nuudlid ja sibulamoos.
Magustoitudes tõusid esile pigem kastmed kui peategelased: põnevust oleks cr?me caramel’is apteegitilli-granadillikastmeta olnud suhteliselt vähe, šokolaadi-fondant jäi meelde põhiliselt aga Vanas Tallinnas marineeritud kirsside tõttu.
Juhukülalisena on mul muidugi raske uue söögikohta elujõulisuse kohta prognoose teha, aga avamisjärgseid sooduspakkumisi ja internetireklaame arvestades ollakse vähemalt turunduses tugevad tegijad.
Ja mitte ainult – nõudliku käega koostatud menüü ei vedanud alt. Oli, mille vahel valida, ja pettuma ei pidanud.

Blackberry
Aadress: Raatuse 83,
Tartu
Telefon: 58 171 704
Avatud: E–L 11–23, P 11–20 25 TOIT

Punkte: 25

TOIT 10/9
TEENINDUS 10/9
INTERJÖÖR 10/7

PÕHIROOGADE HINNAD:
7–15 eurot

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara