5. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas nautida sügist!?

Kui soovid imelist sügist, siis pikenda oma suve. Ära tee kasvavast pimedusest väljagi ning naudi selle asemel loodust, romantilisi hetki ning maitsvat toitu.

Naudi erakordsust

Üks hea viis sügismasendusega võitlemiseks on tavalisel argipäeva õhtul katta pidulik laud. Kuigi suvepuhkus on läbi, peaksime neid mõnusaid õhtuid, mis suvega kaasnevad, tooma endaga ka sügisesse. Toredaid asju ei pea vaid nädalavahetustel tegema. Katta laud pidulikult mõnel argipäeva õhtul ning mõnus meeleolu on garanteeritud. Või kui seda ei jaksa, siis broneeri mõnes uues söögikohas laud ning lubage endale nädala sees restoranis õhtustada.

Naudi loodust

Täida päeved unistustega uuest kevadest, toimetades aias ning istutades näiteks sibul-lilli, mis kevadel esimestena silmi rõõmustavad.

Miks mitte koostada sügisel aiaplaan sellest, mida soovid järgmisel aastal aias muuta või juurde istutada. Kogu pilte, külasta aianduspoode ning tee endale isiklik aiaraamat.

Maitsev toit

Sügis on veidi müstiline, seikluslik ning lõhnab hästi, sest on täis maitsvat toitu, mida kogu suve on kasvatatud. Suvelõhnu ja maitseid aitavad salvestada sügisesed puuviljad ning marjad. Õunamahla valmistades ning seda hiljem mekkides tulevad kindlasti ka meelde suvised aialõhnad.

Ja kui armastad grillimist, siis tasub investeerida grillpanni. Söelõhna see toidule ei paku, kuid mõnusa maitse ning grillitriibud lihale tagab küll.

Treeningharjumus

Kui olid suvel treenides rahulikum, siis nüüd on paras aeg uute treeningharjumuste tekitamiseks. Kui puhkusejärgne aeg ning laste koolide ja lasteaedadega harjumine röövib palju energiat, siis alusta rahulikult: alguses näiteks pooletunniste jalutuskäikudega paar korda nädalas.

Seejärel on võimalik treeningkoormust vaikselt tõsta. Kuniks väljas on veel valge, eelista väljas treenimist. Kuna pimadetel õhtutel on kergem treeningule käega lüüa, siis on targem need oma päevaplaani kirja panna. Mõtle kindlasti läbi, kuidas vihmastel ilmadel välitreeningut asendada või kui vara peaksid hommikul jalutama minema, et õigeks ajaks tööle jõuda.

Ära unusta eesmärke seadmast, mis võiksid esialgu olla tagasihoidlikumad, et kogeksid õnnestumisi.

Rõõmsad rõivad

Ära loobu oma kaunitest suverõivastest üksn es seepärast, et sügis on käes. Katsu uue olukorraga kohaneda ning neid oma sügisgarderoobi sobitada. Suvekleiti on võimalik edasi kanda, kui paljaste säärte asemel paned jalga rõõmsaid sukkpüksid.

Kaval on kihiliselt riietuda, näiteks teksajakk pluusi peale, tuunika või suvekleidi alla aga kitsad püksid. Õhulise seeliku peale jämedakoelisem jakk või kootud kampsun. Kasuta oma fantaasiat ning sobita erinevaid rõivad, stiile ja värve, et leida seda, milles end hästi tunned.

Kodu kauniks

Terrassi annab suvetunde pikendamiseks ka sügisel kasutada. Paiguta sinna lisavalgust, pane lauale kauss kastanite või tammetõrudega.

Vaheta kodutekstiili: too välja vaibad, padjad ning suvist sisustust võib edukalt ka sügisel kasutada. Ei ole mõtet aastaaja vahetumise tõttu kõike välja vahetada,

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab www.kaaluabi.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700