19. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 põhjust kodus treenimiseks

Ilm ja ajapuudus enam vabanduseks ei sobi - siit sulle 10 head põhjust kodus treenimiseks.

1. Sa ei sõltu ilmast.

Sadagu väljas või pussnuge, kodus saad ikka treenida.

2. Muutud füüsiliselt tugevamaks.

Treenitud keha talub paremini koormust ning pakub lisaenergiat.

3. Muutud enesekindlamaks.

Kui saad füüsiliselt millegagi hakkama, tunned end ka vaimses plaanis paremini. Sinu enesetunne paraneb ning oled energilisem.

4. Magad paremini.

Treening parandab keha suutlikkust stressisituatsioonides. Uneprobleemid on sageli pideva stressi ilminguteks. Pärast treeningut magad aga palju paremini.

5. Luustik tugevaks.

Regulaarne treening tugevdab skeletti, vähendades samas luumurdude tekkimise riski.

6. Väldid südame-veresoonkonna haigusi.

"Home made“on sama hea kui väljas või treeningsaalis treenitud lihased, st tervisele avaldavad mõlemad positiivset mõju. Võimalik, et päris kasu tunned 20-30 aasta pärast, kui pääsed sagedastest tervisehädadest. Regulaarse treeninguga võid lisada oma elule mitmeid toredaid aastaid.

7. Kehakaal on kontrolli alla.

Raske on leida vabandust ja treening vahele jätta, kui seadmed seisavad kogu aeg silme all. Vastupidavus on väga oluline omadus kaalulanguse teel ning ideaalkaalu säilitamisel.

8. Argipäevaks rohkem energiat.

Sa juhid ise oma treeningut ning pääsed treeneri arvamusest. Kodus treenides saad iseseisvalt valida oma treeningtaseme. Kui alustad ka kahest minutist, siis paari kuu möödudes on sellest saanud 30 minutiline treening. Treeningust saadud energiast võid rõõmu tunda paljudes olukordades.

9. Sobib ebaregulaarse tööajaga.

Paljud inimesed ei tööta enam 9-17, mistõttu on raske leida treeningut spordiklubis, mis ajaliselt sobiks. Kodus treenides oled aga ise oma aja peremees ning saad treenida igal vabal hetkel.

10. Süüd ei saa laste kaela veeretada.

Kodus treenides ei teki lisakulusid lapsehoidja näol ning lisaks oled kodus treenides oma lapsele ka heaks eeskujuks. Et tunneksid end nii füüsiliselt kui psüühiliselt hästi, on oluline nii lapsele kui sulle endale.

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab www.kaaluabi.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700