Restoranitest: ehedaid elamusi pakkuvrestoran avatud meelele

Õismäe Tallekesse ja Pullikesse peaks minema avatud meeltega, muidu võib see rahvaste, söökide ja kujunduse paabel üle jõu käia. Ent kes läheb, ei kahetse – elamus on garanteeritud.

Kui ükskord elamuste rohkusest lähtuvalt Tallinna restoranide edetabeli peaksin koostama, on Tallekesel ja Pullikesel suur võimalus juhtivale kohale saada. Ilma igasuguse irooniata, tegemist on Ida-Euroopa köögi eheda esindajaga.
Ida-Euroopa köök, mida seni vist küll keegi pole sel moel defineerinud, koosneb otse loomulikult mitmest kihist. Vundament on Nõukogude Liidu ja slaavi köögi paremik, pealisehitise moodustavad aga nopped mujalt maailmast kas omanike või peakoka maitse-eelistuste järgi. Tallekeses ja Pullikeses – nagu nimigi ütleb – armastatakse liha. Nii on menüüs peale Kaukaasia, Usbekistani ja Vene köögi hittroogade luksuslik liha Chateaubriandi moodi, prantslaslik filet mignon, ameerikalik rib-eye, aga ka Itaalia Caesari salat ja tiramisu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjusus lööb silme eest pahviks. Kui toit oleks vilets, poleks sellest linnaserva räämas majast asuvast segarestoranist keegi kuulnudki. Aga parkla on täis ja tooni annavad majasuurused džiibid – nagu olen palju kordi veendunud, see on kindel märk lopsakatest liharoogadest.
Šašlõkk oli enam-vähem, aga eriti hea oli piti, tunde ja tunde haudunud lambalihane leemeke, millest keegi polnud vaevunud konte välja korjama ja üleliigset rasva eemaldama, kuid mille safranist juhitud maitsestus vastupandamatuks tegi. Ja veel kutab’i-nimeline suur Usbeki leib talleliha-ürditäidisega. Ja rib-eye, mis maksis kaks korda vähem kui kuulsas südalinna liharestoranis, kuid jäi sellele alla ainult kastme ja võib-olla lisandite poolest.
Päevapakkumiste menüütahvlid olid venekeelsed, külastajad aga esindasid meie suuremaid etnilisi üksusi proportsionaalselt. Seltskond oli kirju: nooblid chick’id, asjalikud ärimehed, vaikivad hulkurid (nii ilmsete põhjakihitunnustega külastajaid kui seekord pole ma üheski söögikohas varem näinud) ja nahktagides kuldketistatud džiibimehed. “Siin elab hunt tallega üheskoos ja panter lesib kitsekese kõrval,” tükkis vägisi piiblitsitaat restoraniarvustusse.

Rustikaalne ja etniliselt lopsakas söögikoht. Restorani kujundus oli ametlikult tunnustatud heast maitsest valgusaastate kaugusel, aga lõi räämas hoonesse enam-vähem hubase keskkonna. Teenindus oli kiire ja korralik. Vähe sellest – laual oli isegi nupuaparaat, millega kelnerit kohale kutsuda. Meie kelner oli nii tubli, et nuppu polnud vajagi. Ja kuigi tema esitatud arve oli raamatupidamislikult
puudulik, menüü ei vastanud koduleheküljel esitatule, kõike kirjasolevat nagunii ei
olnud ja toidud olid minu maitse jaoks liiga rasvased, meeldis mulle sealne ehe rustikaalsus, etniline lopsakus ja originaalsus sel moel, et oma järgmise toiduhuvilise väliskülalise viin kindlasti Tallekesse ja Pullikesse kui kõige tõelisemat Eesti elu esitlevasse restorani.

Kui mõni poliitik arvab, et on ta rahvast eemaldunud, soovitan sama: sõitku Õismäele, otsigu üles see restoran ja nautigu ehedat elu.

Talleke ja Pullike
Aadress: Ehitajate tee 109, Tallinn
Telefon: 55 513 818
Avatud: P–N 12–23, R–L 12–06 24

PUNKTE 24

TOIT
10/8
TEENINDUS
10/9
INTERJÖÖR
10/6

PÕHIROOGADE HINNAD: 3.90–18,50 eurot


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara