6. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärge peljake loomulikkust ja tagasihoidlikkust!

Moetööstus ei tähenda ainult riideid, aksessuaare ja sisustust. See hõlmab ka iluprotseduure ja kosmeetikat, mida naised, ning viimasel ajal ka mehed, järjest enam tarbima on asunud.

Moekas on tänasel päeval raske olla! Kui kakskümmend aastat tagasi sai naine hakkama kosmeetikat ostes, juukseid lõigates, pestes ning küünte eest hoolitsedes, siis tänased moesõbrad tunnevad survet palju rohkemate protseduuride vallas.

Kirjutav meedia, televisioon ja moeteemade kõneisikud propageerivad kui ühest suust erinevaid tasulisi ilunippe.

Ilufännid saavad endale lasta panna ripsme- ja juuksepikendused ning kunstküüned. Pärleid saab lisada nii nahale, juustele kui hammastele. Ilusüste saab teha nii näkku kui kaelale. Rasva ja tselluliiti saab vähendada erinevate masinate kaasabil. Totaalse karvaeemalduseta ei saa ükski inimene moetööstuse meelest seksikas olla, mistõttu Brasiilia vahatamist on asunud kasutama ka karvasemad mehepojad. Ilma trendika parfüümita ihul ei sobi paljude meelest kodust väljagi minna: keha loomulikud lõhnad on moodsas kultuuriruumis kohutavaks kuulutatud. Ilus inimene paneb silmadele värvilised läätsed ja pruunistab oma naha isepäevituvate kreemidega, muutes end moe reeglite järgi veelgi ihaldusväärsemaks. Terviseteadlik kodanik haarab poest kaasa ka veepudeli, sest reklaamide kohaselt on see parim käitumine.

Ilu tähendus on muutunud sarnaseks igakuise laenumaksega. Kui sa ei osta endale trendikaid iluvahendeid, siis sa justkui oleksid kole.

Iluteenuste puhul puudub ka soodsamalt saamise võimalus. Kui rõivaid ostes saab moekas kandja valida oma stiiliks taaskasutuse, siis ilutarvete ja -teenuste ostja ei saa teise ringi kaupa kuidagi kasutada.

Paraku ei lisa võltsid vahendid mitte iga kord kandjale ilu, küll aga annavad märku tema igakuisest maksekohustusest, tihtilugu ka raiskamisest. Mõelge ise! Kui võtame iluvalikuteks näiteks kunstküüned, salongis pruuniks kreemitatud naha ja ripsmepikendused, siis need maksavad kokku vähemalt 60 eurot kuus. Mida rohkem iluprotseduure ja vahendeid, seda kallim.

Kallid iluteenused muudavad inimesed sõltuvaks, sest protseduure peab regulaarselt kordama hakkama. Inimene peab olema valmis rohkem teenima ja kulutama.

Bioneer soovitab enne kallite iluteenuste kasutama asumist mõelda tõsiselt järgi, kui vajalikud need on. Kas igakuiste maksete tõus on teile tarbijana üldse vastuvõetav? Kas te tahate iga päev oma maksekoormust kaaslastega jagada? Teised inimesed ju saavad nagunii aru, et kallid kunstküüned pole teie oma küüned, pruun nahk talvel on reeglina salongist saadud ja ripsmepikendused pole teie oma ripsmed.

Ärge peljake loomulikkust ja tagasihoidlikkust. Ärge laske reklaamil ennast survestada. Ka loomulikkus võib ilus olla!

Autor: Katrin Lipp

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab bioneer.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700