9. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink toob Tallinna-Helsingi liinile rekordarvu kajutitega laeva

Jaanuari lõpus tuleb Tallinna-Helsingi liinile oma klassis maailma suurim reisilaev Silja Europa. Praegu sellel liinil kurseeriv Baltic Princess läheb Turu-Stockholmi liinile, teatab AS Tallink Grupp.

Tallinki juhatuse liikme Peter Roose sõnul on muudatus oluline looduskeskkonna mõistes, kuivõrd aluste vahetusega hakkavad nad tarbima oluliselt vähem kütust ning selle tulemusel väheneb ka kahjulik keskkonnamõju.

"Silja Europa on parem lühemal ja aeglasemal marsruudil, kus fossiilse kütuse põletamine saab olema märksa väiksem. Baltic Princess oma uue tehnoloogiaga sobib aga 24/7 sõidus olevale liinile nagu Turu-Stockholm suurepäraselt, sest tekitab oluliselt vähem kahjulikke heitgaase," ütles Roose.

Kajutite arvult maailma suurim reisilaev Silja Europa on ehitatud Saksamaal aastal 1993. Silja Europa pikkus on 202 meetrit, laius 33 meetrit ning ta võtab korraga peale kuni 3123 reisijat. Laeval on kuus kajutiklassi, viis restorani, kaks baari ja kaks ööklubi, ilusalong ja saun ning neli poodi. Alusel on kõrgeim jääklass 1A Super ning maksimumkiirus 21,5 sõlme. Laeva autotekk mahutab 932 liinimeetrit sõidukeid ja kaubaveoühikuid.

Baltic Princess on ehitatud Soomes, laevatehases STX Europe 2008.aastal. Laev on 212 meetrit pikk ja 29 meetrit lai. Aluse maksimumkiirus on 24,5 sõlme ning tal on kõrgeim võimalik jääklass 1A Super. 12-tekiga laev mahutab korraga 2800 reisijat ning 1130 liinimeetrit sõidukeid.

AS Tallink Grupp teenindab Tallinna-Helsingi liinil kahe uue generatsiooni kiirlaevaga Star ja Superstar ning kruiisilaevaga Baltic Princess. Turu-Stockholm liinil opereerib ettevõte kahe kruiisilaevaga Galaxy ja Silja Europa. Aastas teenindab AS Tallink Grupp kõikidel liinidel üle üheksa miljoni reisija.

Autor: Ave Lepik, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700