Pisidetailidele mõtlemine tagab hea peo ja aitab säästa

Kergeim viis firmapidu korraldades korralik hunnik eurosid tuulde loopida ja firma mainele karuteene teha on korraldada pidu valel ajal, kehva programmi, vähese ja maitsetu toiduga ning kutsuda inimesed peole seinalehe või masspostiga saadetud kirjaga.

Et üritusest kõige enam kasu lõigata, kollektiivile, klientidele ja/või koostööpartneritele head elamust pakkuda, soovitabki Äripäev firmadel mõelda peo sisu ja eelarve läbi pisidetailideni.

Korralik eeltöö firmasiseste jõudude või üritusturundusfirmade abiga aitab parandada ettevõtte mainet, luua firmas sünergiat ning säästa raha, samas kui lohakas korraldus võib kaasa tuua ootamatusi ja probleeme, mille lahendamine on sageli kulukas.

Kõik algab kutsest. Elamuse pakkumine saab alguse juba kutsest. Kui selleks on seinaleht või mittepersonaalne e-kiri, mis saadetakse firma üldmeilile, võib olla kindel, et osalusprotsent jääb üritusel suhteliselt kasinaks. 100 inimesega arvestatud peole jõuab ehk 40–50. Kõigi ülejäänute peale arvestatud ressurss lendab lihtsalt vastu taevast. Sama tulemuseni võivad viia kehvasti valitud aeg ja halvasti koostatud programm.

Et firmapidu aga õnnestuks ja selleks mõeldud eelarve eest maksimumi saaks, tasub pöörata tähelepanu isegi kõige pisematele detailidele: kas peo või firmaürituse toimumispaiga peakaitse on piisavalt tugev, et taluda sinna taha kuhjatavat tehnikat, kas liikumispuudega tulijate jaoks on olemas kaldteed, kas maastikumängude juures on olemas meedik või vajalikud esmaabivahendid jne.

Kõik need detailid parandavad firmapeo kvaliteeti ega lase äparduste korral pidu rikkuda. Samuti jäävad ära lisakulud, mida võivad põhjustada viimasel minutil muretsetud vahendid, abipersonal või muu säärane peo paremaks sujumiseks.

Lase loovusel lennata. Keegi ei keela väikse kollektiiviga korraldada firmaüritus mõnes metsas, kus giidi juhendamisel tutvutakse taimedeloomadega, korraldatakse matk või mõni mäng ning hiljem veedetakse aega metsatalus head muusikat ja lihtsaid toite nautides. Eelarvest saab jätta välja õhtujuhi, kui firmas on olemas musikaalne ja mänge organiseerida oskav inimene, samuti ei ole metsas vajadust lava järele.

Elamus säärasest sündmusest võib osutuda aga tunduvalt positiivsemaks kui tüüpilise õhtusöögi või peo puhul.

Osale arutelus

 • Tiive Murdoja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara