16. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodu tervislikuks!

Maadled kehakaaluga, kuid ei suuda teatud kiusatustele vastu panna? Kuna enamiku oma vabast ajast veedame kodus, siis jälgi, et kodu oleks võimalikult tervislik ning kaalulangetamist takistavad ohud välistatud, kirjutab kaaluabi.ee.

1. Mõtle ja kirjuta, millised on need kiusatused, mis sind kodus ahvatlevad ning võivad seetõttu uue elustiili järgimisel takistuseks saada. Mis siis juhtub, kui sa neile kiusatustele järele annad? Kas jätad treeningu vahele? Jätad söögikorra vahele? Sööd midagi, mida ei ole plaaninud?

2. Hoia kodus alati valmispakitud trennikotti, sest nii on raskem trenni vahele jätta.

3. Millised on hädaabi strateegiad? Kui tuled hilja koju ja kõht on väga tühi, siis võiks alati mõni tervislik toit käepärast olla. Käepärase toidu valmistamine/soojendamine ei tohiks võtta rohkem kui mõned minutid, kuid samas peab see kiiresti likvideerima näljatunde.

4. Kiire elutempo tõttu on oluliseks muutunud oskus keskenduda. Püüa rahuneda, sest nii on lihtsam plaani järgida.

5. Jälgi, et planeeritud füüsilisel aktiivsusel oleks ka väline väljund, näiteks kihlvedu sõbraga või sammuvõistlus tööl.

6. Kontrolli, et kodus ei oleks toitu, mis tekitaks kiusatust või segaks plaani täitmist.

7. Ebaõnnestumiste korral õpi oma vigadest ning kasuta saadud kogemusi, et järgmisel korral paremini õnnestuda.

8. Kõige tähtsam: tuleta endale meelde, miks sa endale just sellised eesmärgid seadsid. Tegemist on raske teekonnaga, mis sellest hoolimata väärib kogu higi ja vaeva, sest õnnestumisega kaasnev tunne on võimas. Kiida ennast ka väikeste vahe-eesmärkide täitumisel - iga samm on oluline!

Sekretar.ee soovitab samu reegleid kohandada ka tööoludesse.

Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab www.kaaluabi.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700