Autor: Tiive Murdoja • 28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandja julgustab tööle kandideerijaid olema julged ja särasilmsed

Sekretar.ee portaalis on viimasel ajal ilmunud mitmed töökuulutused, kus ettevõtted otsivad sekretäri, juhiabi või assistenti. Tundsin huvi, et milline on tagasiside töökuulutustele.

Signiti müügi- ja turundusjuhi Manuela Kelti sõnul kasutasid  nad müügijuhi assistendi töökuulutuse avaldamiseks ainult sekretar.ee portaali.  „Peamine põhjus ikkagi see, et mitte mattuda tuhandete CVde kuhja alla. Uskusime, et sekretar.ee igapäevased kasutajad on noored ja nutikad sekretärid/assistendid ning sealsete lugejate seas võib leiduda meile sobiv kandidaat,” selgitas Kelt.

Kui palju laekus CVsid?

Kuna kandideerimise tähtaeg oli väga lühike, ainult nädal aega (peale ilmumist,) siis palju neid muidugi ei tulnud, 10 kandidaati. Neist kaheksaga kohtusime isiklikult, kahe kandidaadiga tegime telefoniintervjuud.

Kas kandideerijatele toimub üks või mitu vestlusvooru?

Toimub kaks vooru. Esimene voor on kaheosaline. Esimese vooru eesmärk on näha, millised on kandidaadi isikuomadused ja põhiväärtused. Teada tuntud tõde on ju see, et palgatakse ametioskuste järgi ja vallandatakse isikuomaduste tõttu. Püüamegi siis kohe leida õige inimese ja ametialastele oskustele nii suurt  tähelepanu ei pööra, kuna kõik on õpitav. See inimene, kes meile sobib, peab olema õppimisvõimeline.

Teises voorus on väljavalitud reaalsed tööülesande täitmise situatsioonid koos kolleegide abiga. Sealt selgub ka kolleegidega sobimine ja tegelikud käitumismustrid ning hoiakud (toimetus: teine voor toimus eile).

Mis kohtumistel täpsemalt toimus, mille vastu Teie huvi tundsite, mille vastu kandideerijad huvi tundsid?

Esmalt tutvusime kandidaadiga, lasime tal rääkida oma unistustest, rõõmudest, saavutustest jne. See aitas meil saada ülevaate, mis sorti inimesega tegu on. Kas ta on initsiatiivikas, loov, leplik, järjepidev, kiire, analüüsivõimega, tähelepanelik, abivalmis jne.

Teisena tutvustasime töökeskkonda, meie inimesi ja põgusalt tööülesandeid ning meie ootusi. Teine osa vestlusest oli juba oma ettevõtte müümine, et tekitada tahet töötada just meil.

Millise tasemega olid kandideerijad, kas sobivaid kandidaate tekkis mitu?

Sobivaid kandidaate on mitu. Kõik kandidaadid on väga suurepärased ja seetõttu valikut teha on ka raske.

Milliseid tööülesandeid peab hakkama müügijuhi assistent täitma?

Peamiselt tegeleb suurkliendihaldusega, tellimuste sisestamistega ja tellimuskinnituste saatmisega klientidele. Kauba komplekteerimisega ja arvete väljastamisega.

Töö teeb huvitavamaks ka uudiskirjade tehniline administreerimine ja kodulehekülgede administreerimine. Vaheldusrikkust pakuvad ka seminaride ja messide korraldamisel aitamine.

Muidugi kuulub assistendi töökohustuste hulka ka elementaarne büroojuhi töö, kõnedele vastamine, büroo kontoritarvetega varustamine jne.

Kas oskate anda häid nõuandeid tööle kandideerijatele, mida kandideerimisel silmas pidada?

Olge julged, olge need, kes te olete. Ärge muutke ennast mingiks väljakujunenud etaloniks.  Meie ettevõte hindab väga kõrgelt inimväärikust, töötajal peab olema hea tööd teha, ta peab saama väärilist tasu ja olema pühendunud. See on vastastikune koostöö. Tööandja annab töökeskkonna ja väärilise tasu ning koolitused ja igakülgse toe ja töötaja annab maksimaalse pühendumise ning rakendab oma oskused meie heaks. Positiivne sünergia peab olema, et sünniksid suurepärased töötulemused. 

Kandideerijal peab olema sära silmis, ta peab olema julge ja sirge seljaga, pole vaja karta tööandjaid ja pole vaja karta KAS MA IKKA SAAN HAKKAMA.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700