6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loodi vastutustundliku ettevõtluse liit

4.detsembril allkirjastasid 18 ettevõtte juhid kokkuleppe, millega moodustati Eestis vastutustundliku ettevõtluse teema edendamisega tegelev ettevõtete liit, kirjutab Äripäev.

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi liikmed on BaltCap, Coca-Cola HBC Eesti, Eesti Energia, Põltsamaa Felix, Humana Sorteerimiskeskus, Manpower, Tanel Melk & Partners Law Firm, Riigi Kinnisvara, Saku Õlletehase, SEB Pank, Soomaa.com, Swedbank, Tallinna Vesi, Terve Eesti Sihtasutus, Toyota Baltic, Villapai, DHL Estonia ning Viru Keemia Grupp.

„Kriitiline mass ettevõtted, kes vastutustundliku ettevõtluse teema edendamiseks Eesti keskmisest rohkem ära teha soovivad, oli koos. Samuti on viimasel ajal avalikkuses üha enam ettevõtete vastutustundlikkusest rääkima hakatud. Ka ülejäänud Euroopa riikide eeskuju oli innustuseks,“ selgitas Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi tegevjuht Marko Siller.

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi juurde koondunud ettevõtted soovivad liitumisega panustada laiema avalikkuse teadlikkuse tõusu sel teemal. Liikmed näevad mitmeid võimalusi, kuidas ettevõtete vastutustundlikkust Eestis soodustada ning julgustada saaks. Nende lahendustega tegelemisel saab olulisel kohal olema koostöö poliitikakujundajate, avaliku sektori, meedia, haridusasutuste ja vabaühendustega.

Vastutustundliku ettevõtluse all peetakse silmas ettevõtete juhtimist viisil, mis võtab arvesse oma tegevuse mõju ümbritsevale sotsiaal- ja looduskeskkonnale, sh ka oma töötajatele, klientidele ning kohalikele elanikele, ning otsib erinevate sidusgruppide huvidest lähtuvalt lahendusi võimalikult positiivse mõju saavutamiseks. 

Autor: Ave Lepik, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700